Za Praznik rada tisuće porcija graha i piva, navečer koncert Prljavaca

Objavljeno, 20. travnja 2024. Zabavno
# Foto: DANICA.HR / Proslava Praznika rada lani u parku u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Ovogodišnji Praznik rada, 1. svibnja, pada usred tjedna, u srijedu, pa će zacijelo biti spajanja i mini-godišnjih odmora od pet dana.

U Koprivnici se proslava Međunarodnog praznika rada tradicionalno obilježava podjelom graha i piva te večernjim koncert u centru grada. Tako će biti i ove godine.

Organizator je Grad Koprivnica, a glavni sponzori su pivovara Carlsberg, prehrambena kompanija Podravka i koprivnički Komunalac. Obilježavanje počinje u srijedu točno u podne tradicionalnom podjelom prvomajskog graha.

Grah će i ove godine pripremati Podravkini chefovi, a dijelit će se u središnjem gradskom parku. Podsjećamo da su gradski oci lani za Praznik rada uz pomoć podravkaša vrlo brzo podijelili čak 3500 porcija slasnoga graha te oko tisuću litara piva.

Za Praznik rada održavat će se i tradicionalni Pan fest koji priprema koprivnička pivovara Carlsberg. Pivovara će u srijedu dijeliti Zlatni pan. Nevečer će na glavnom gradskom trgu biti koncert Prljavog kazališta.

Turistička zajednica grada pak tradicionalno organizira 26. po redu sajam cvijeća na Trgu bana Jelačića u središtu Koprivnice. Sajam će početi već u subotu, 27. travnja, te će trajati do srijede, 1. svibnja.

Riječ je o prodajnoj izložbi cvijeća (prijesadnica te svježeg i suhog cvijeća) i dendrološkog materijala.

„Ove godine nastavljamo s tematikom vezanom uz koprivu, biljku koja daje prepoznatljivost našem gradu, a koja je važna i poznata po ljekovitim, nutritivnim i afrodizijačkim svojstvima“, kažu u Turističkoj zajednici Koprivnice.

Na sajmu cvijeća u Koprivnici očekuju se izlagači s biljkama koprive, cvjećarskim proizvodima, aranžmanima, pripravcima od koprive.


Tagovi: GRAH PIVO PRAZNIK RADA PRLJAVO KAZALISTE PRVI MAJ

NEDAVNO OBJAVLJENO