POZVANE NA RAZGOVOR

Za posao u bolnici javilo se oko 100 žena, najviše za čistačice i vešeraj

Objavljeno, 24. ožujka 2022. Zdravlje
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Ulaz u koprivničku bolnicu
AUTOR
Redakcijski tekst

Oko stotinu osoba, uglavnom žena, pozvano je u Opću bolnicu na pisanu provjeru znanja nakon što su se javili na natječaj za ukupno 32 radna mjesta.

Bolnica u Koprivnici nedavno je raspisala veliki javni natječaj za zapošljavanje kojim se, među ostalim, tražilo pet čistačica, tri radnice za vešeraj i pomoćni radnik za odsjek za prehranu. Sva su radna mjesta na neodređeno, a jedini je uvjet završena osnovna škola.

Za 5 mjesta radnice spremačice u Odsjeku za čišćenje i druge pomoćne poslove javile su se 23 kandidatkinje. Za 3 radnice u Odsjeku za pranje i održavanje rublja javilo se čak 30 žena, a za pomoćnog radnika u Odsjeku za dijetetiku i prehranu devet kandidatkinja.

Za svako od tih radnih mjesta, dakle, natječe se u prosjeku sedam žena (sve su kandidatkinje ženskog spola). One će u ponedjeljak u Općoj bolnici pisati test poznavanja Statuta bolnice i Pravilnika o kućnom redu.

Testiranje u petak

Natječajem se tražio i VKV kuhar u Odsjeku za dijetetiku i prehranu, ali čini se kako se nije javio nitko, pa bi taj poziv uskoro mogao biti opet raspisan.

S druge strane, istim je natječajem koprivnička bolnica tražila i 15 medicinskih sestara i prvostupnica sestrinstva, ali na natječaj se javilo tek 13 kandidatkinja. One će na testiranje već u petak.

Za dva otvorena radna mjesta za prvostupnicu fizioterapije i fizioterapeutskog tehničara javila su se ukupno 22 kandidata – 20 žena i dva muškarca. Oni će u ponedjeljak na razgovor i pisanu provjeru znanja.

Na javni natječaj za 32 radna mjesta u Općoj bolnici u Koprivnici, dakle, javilo se ukupno 95 žena i 2 muškarca.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO