SASTANAK U KRIŽEVCIMA

Za manje od mjesec dana kreću radovi teški više od tri milijarde kuna

Objavljeno, 07. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / ILUSTRACIJA / Podravska magistrala kod Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Uskoro kreću radovi na izgradnji drugoga kolosijeka pruge Križevci – Koprivnica – Mađarska vrijedni više od tri milijarde kuna.

O tom megaprojektu u četvrtak su u Križevcima razgovarali predstavnici gradskih vlasti na čelu s gradonačelnikom Mariom Rajnom, turske tvrtke Cengiz, izvoditelja radova, te investitora, HŽ infrastrukture.

Iz Cengiza su otkrili kako radovi na području Križevaca kreću već početkom idućeg mjeseca, dakle za manje od 30 dana.

Osim nove pruge, na području Križevaca gradit će se dva nadvožnjaka i tri vijadukta. Riječ je o nadvožnjacima Križevci kod Đurđica i Vuk kod Lemeša Križevačkog koji je najveći nadvožnjak na cijeloj dionici.

Predstavnici turske tvrkte Cengiz u Križevcima / Foto: Grad Križevci

Vijadukti će se pak graditi u Kloštru Vojakovačkom, Carevdaru i na području Donjare, od kojih je najzahtjevniji onaj u Carevdaru.

Iz gradske uprave su priopćili kako je Rajn predstavnicima tvrtke Cengiz poželio dobrodošlicu u Križevce i istaknuo zadovoljstvo projektom kojim će grad dobiti još bolju prometnu povezanost.

Naglasio je da su vrata Gradske uprave otvorena ukoliko će trebati kakvu pomoć te dodao kako je bitno unaprijed komunicirati pojedine segmente radova kako bi građani bili na vrijeme obaviješteni.


Tagovi: CENGIZ KRIZEVCI MARIO RAJN PRUGA

NEDAVNO OBJAVLJENO