UDARAO JE ŠAKOM

Vratio se iz Njemačke i poludio jer djeca nisu pokosila dvorište pa ženi prijetio smrću

Objavljeno, 13. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Ivan (39), otac sedmero djece, prijetio je supruzi smrću u 7 sati ujutro i udario je šakom u trbuh jer djeca nisu pokosila travu u dvorištu kako je on od njih tražio. Kasnije je napao i šurjaka, koji je sestri došao u pomoć.

Protiv njega Općinsko državno odvjetništvo podoignulo je optužnicu tražeći da ga se proglasi krivim i da da ga se osudi na 11 mjeseci uvjetnog zatvora.

Tereti ga se da je u lipnju ove godine oko 7 ujutro u obiteljskoj kući u okolici Bjelovara suprugu Boženu “otvorenim dlanom udario iza lijevog uha, potom i rukom u trbuh nakon čega joj je rekao da će je ubiti ako ne zatvori usta”.

Napao šurjaka i punicu

“Uzet ću nož i ubiti te, idem sto godina u zatvor, ali sigurno ću te ubiti ako ne začepiš”, vikao je na prestrašenu ženu, kako piše u optužnici.

Potom je oko podneva verbalno na dvorištu napao i šurjaka Marija koji je sestri, njegovoj supruzi, s majkom, Ivanovom punicom, stigao u pomoć. Dohvatio je stolicu i podigao je u zrak prijeteći da će mu razbiti auto.

Ivanu su produljenje mjere opreza, odnosno zabrana približavanja supruzi Boženi i šogoru Mariju.

Ivan je tijekom ispitivanja naveo kako je tog dana ujutro došao kući iz Njemačke i bio je pod utjecajem alkohola. Došlo do prepirke između njega i supruge jer djeca nisu pokosila dvorište kako je on to od njih telefonski zatražio nekoliko dana ranije.

“Potom su sinovi ipak pokosili dvorište, a ja sam otišao na druženje s prijateljima. Kući sam se vratio oko podneva i tamo su došli šurjak Mario i punica Ivana. Počeli su me verbalno napadati pa sam zatražio da napuste moje dvorište”, ispričao je Ivan.

Šakom u trbuh

Bio je, kaže, pod utjecajem alkohola, ali inače ne pije jer u Njemačkoj dnevno popije najviše dva piva. Zarađuje oko 2100 eura mjesečno.  

Božena je svjedočila kako suprug Ivan radi u Njemačkoj, a dolazi svaki drugi vikend u kuću u kojoj ona živi s njihovo sedmero zajedničke malodobne djece.

“Tog jutra vratio se iz Njemačke pijan i inzistirao da djeca pokose dvorište. Kad sam mu se usprotivila, zaprijetio mi je da će me ubiti. Inzistirao je da napustim kuću pa me je dlanom udario djelu iza lijevog uha i šakom u trbuh“, otkrila je Božena.

Potom je nazvala brata Marija koji je s majkom došao na njihovu adresu, a kada se Ivan vratio kući, napao je i šogora. Oni su pozvali policiju koja je uhitila Ivana.


Tagovi: NJEMACKA PRIJETIO žENI TRAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO