Vozilom naletio na pješakinju (84) na stazi. Teško je stradala, ali će biti prijavljena

Objavljeno, 07. studenoga 2022. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Umirovljenica (84) teško je stradala nakon što je na nju automobilom, izlazeći s parkirališta dućana u ‘rikverc’ na cestu, naletio neoprezni vozač (51).

Vozač je zaradio kaznenu prijavu, ali i vremešna pješakinja također je prijavljena, doduše samo prekršajno, i to zato jer na sebi nije imala reflektirajući prsluk. Predviđena kazna za taj prekršaj je 30 eura.

Kako jutros otkriva međimurska policija, sve se dogodilo još u petak oko 18.30 sati u Pribislavcu. Vozač autmobila obavljao je vožnju unatrag s obilježenog parkirališta ispred trgovine na kolnik ulice, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

“Zbog toga je stražnjim dijelom automobila udario u 84-godišnju pješakinju, koja se kretala po biciklističkoj traci, a da nije noću bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Uslijed udara pješakinja je oborena na kolnik.

Pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u bolnicu u Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobila tešku tjelesnu ozljedu te je zadržana na liječenju. Protiv vozača će se podnijeti kaznena prijava, dok protiv pješakinje slijedi obavijest o počinjenom prekršaju”, otkrivaju u ponedjeljak iz policije.

Zakon, naime, predviđa prekršajnu kaznu za pješake koji noću ili u uvjetima smanjene vidljivosti nemaju reflektirajuću odjeću, a kreću se kolnikom. To ne vrijedi za pješačku stazu. No, čini se kako je ovdje umirovljenica prijavljena jer se kretala biciklističkom stazom.


Tagovi: MEđIMURJE PJEšAKINJA PROMETNA REFLEKTIRAJUćA STAZA TEšKO STRADALA

NEDAVNO OBJAVLJENO