TUŽITELJSTVO OTVORILO ISTRAGU

Vozaču koji je skrivio smrt motociklista (27) prijeti do osam godina zatvora

Objavljeno, 07. lipnja 2019. Crna kronika
# Foto: ARHIV / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici i službeno je otvorilo istragu protiv vozača (28) mercedesova kombija za kojeg se sumnja da je u nedjelju na podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom skrivio smrt motociklista (27) iz Kozarevca. Dokaže li mu se krivnja, prijeti mu do osam godina zatvora.

“Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjak nesmotreno vozilom prešao na lijevu prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišao motocikl kojim je upravljao 27-godišnjak, zbog čega je došlo do kontakta vozila i motocikla nakon kojeg je motociklist izgubio ravnotežu i pao na kolnik gdje ga je pregazio drugi osobni automobil”, navode u Odvjetništvu.

Policija je odmah nakon strašne nesreće priopćila kako je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom uhićen 28–godišnji vozač mercedesa, koji nije bio pod utjecajem alkohola.

Mladić je upravljao neregistriranim motociklom bez položenog vozačkog ispita za tu kategoriju. Vozio je u smjeru Kladara, a u jednom času mercedes iz suprotnog smjera prešao je na njegovu stranu te je “došlo je do kontakta tijela vozača i motocikla u središnji bočni dio kombi vozila mercedes njemačke registarske oznake”.

“Nakon pada vozača i motocikla na kolnik, došlo je do kontakta u prednji dio osobnog automobila golf koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 22–godišnji vozač krećući se iz smjera Kladara, a koji je u namjeri izbjegavanja kontakta prešao preko betonskog rubnjaka kolnika na zelenu površinu, a potom djelom vozila prešao preko tijela 27–godišnjeg vozača motocikla. Na mjestu događaja smrtno je stradao vozač motocikla”, priopćeno je iz policije.


Tagovi: ISTRAGA MOTOCIKLIST POGINUO PROMETNA

NEDAVNO OBJAVLJENO