TUŽITELJI SE ŽALILI

Vozačica (72) usmrtila pješakinju (86) i pobjegla. Osuđena je na uvjetnu kaznu

Objavljeno, 03. siječnja 2022. Crna kronika
# Foto: GLAS PODRAVINE / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Vozačica (72) koja je usmrtila pješakinju pa potom pobjegla s mjesta nesreće osuđena je nepravomoćno na godinu dana uvjetnog zatvora. Tužitelji su se žalili na presudu držeći je preblagom.

Vozačica je proglašena krivom zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom i nepružanja pomoći. Osuđena je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine te joj je izrečena uvjetna osuda.

Prema presudi, vozačicu se tereti da je u listopadu 2018. oko 14.25 sati na križanju Avenije Dubrovnik i Adamićeve u Zagrebu skrivila nesreću u kojoj je poginula pješakinja M. M. (86) te je nakon toga pobjegla. No, nekoliko sati kasnije ipak se sama prijavila policiji.

Vozačica je tog dana upravljala renaultom cliom zagrebačkih oznaka, sjevernim kolnikom Avenije Dubrovnik u smjeru zapada. Na križanju s Adamićevom ulicom prednjim desnim dijelom vozila naletjela je na pješakinju M. M. koja je prelazila sjeverni kolnik Avenije Dubrovnik izvan pješačkog prijelaza.

Vozačica clia nakon toga napustila je mjesto nesreće, dok je pješakinja hitno prevezena u KBC Zagreb, gdje je usljed teških ozljeda preminula oko 17.45 sati. Policija je ustanovila kako je pješakinja neoprezno prelazila cestu, ali je vozačica svejedno morala bolje paziti na prometnu situaciju i voziti primjerenom brzinom.


Tagovi: POGINULA PJEšAKINJA PRESUDA USMRTILA UVJETNA KAZNA VOZAčICA VOZAčICA POBJEGLA ZAGREB žALBA

NEDAVNO OBJAVLJENO