PODIGNUTA OPTUŽNICA

Vozačica (21) odvezla prijateljicu (22) u smrt. Prijeti joj višegodišnji zatvor

Objavljeno, 01. prosinca 2021. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ARHIVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv djevojke (21) koju se tereti da je kao vozačica automobila skrivila smrt 22-godišnje putnice iz vozila. Prijeti joj višegodišnja zatvorska kazna.

“Okrivljenu 21-godišnjakinju se tereti da je 22. kolovoza lani oko 23 sata u Novskoj, upravljala osobnim vozilom nedopuštenom brzinom od 95 km/h budući da je na tom dijelu ceste ograničenje na 50 km/h. Zbog toga je pri ulasku u lijevi zavoj izgubila nadzor nad vozilom i sletjela preko desnog ruba kolnika na zemljanu površinu.

Potom je, u zanošenju, desnim bokom vozila udarila u metalni stup javne rasvjete od kojeg se vozilo odbilo na kolnik. U prometnoj nesreći je putnica (22) na zadnjem sjedištu tog vozila zadobila osobito teške ozljede od kojih je preminula drugi dan, dok je suvozačica (19) zadobila tjelesne ozljede”, ističu državni tužitelji.

Policija je nakon nesreće izjavila kako je 22-godišnja putnica od siline udara ispala iz automobila te je drugi dan ujutro zbog teških ozljeda preminula u bolnici u Novoj Gradišci.

Liječnička pomoć 19-godišnjoj putnici pružena je u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su joj konstatirane lake tjelesne ozljede. Vozačica nije bila pod utjecajem alkohola.


Tagovi: NOVSKA POGINULA PROMETNA SMRT VOZAčICA

NEDAVNO OBJAVLJENO