PROBLEMI NA PROMETNICAMA

Vozači, oprez! Pada snijeg, HAK javlja o brojnim prometnim nesrećama

Objavljeno, 09. prosinca 2021. Vijesti
# Foto: HAK / Kamera upravo na autocesti Zagreb - Varaždin kod Novoga Marofa
AUTOR
Redakcijski tekst

Snijeg od jutra pada u većini Hrvatske i stvara prilične probleme u prometu. Padaline otežavaju promet i na sjeveru Hrvatske te policija još jednom podsjeća na obveznu zimsku opremu.

Na autocesti A4 Varaždin – Zagreb snijeg u četvrtak posebno otežava promet oko Novog Marofa, a počeo je padati i na varaždinskom te čakovečkom području. Vozači se stoga pozivaju na oprez.

O izvanrednim situacijama, odnosno prometnim nesrećama na autocestama jutros javlja i HAK.

“Na autocesti A1 na 34+450 km između čvora JASTREBARSKO i čvora KARLOVAC u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.;

Na autocesti A1 na 397+000 km između čvora BISKO i čvora BLATO NA CETINI u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Na autocesti A3 na 6+850 km između čvora SV. NEDJELJA i čvora BOBOVICA u smjeru Bregane promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Na autocesti A11 na 2+000 km između čvora V. GORICA JUG i čvora VELIKA GORICA SJEVER MLAKA u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake.Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h”, navode jutros u HAK-u

U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, a u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mjestimice susnježica. Ponegdje u unutrašnjosti pada kiša koja se ledi u dodiru s tlom.

“Zbog niskih je temperatura veća opasnost od poledice na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da se ne uključuju u promet bez zimske opreme te prilagode brzinu i način vožnje vremenskim uvjetima”, upozoravaju u HAK-u.

Foto: Facebook / HR Vrijeme


Tagovi: HAK PROMET PROMETNE SNIJEG VOZAčI

NEDAVNO OBJAVLJENO