POLICIJA UPOZORAVA

Vozači, oprez! Ovaj tjedan formiraju se ‘žitni putevi’ diljem županije

Objavljeno, 07. srpnja 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Otkup žita u Podravki
AUTOR
Redakcijski tekst

Ovaj tjedan počinje otkup pšenice na području cijele Koprivničko-križevačke županije, pa policija vozače upozorava na poseban oprez u prometu tim dionicama koje se u sezoni nazivaju žitnim putevima.

Otkup kreće u Koprivnici, Đurđevcu, Križevcima, Kalinovcu, Podravskim Sesvetama, Virju, Drnju, Rasinji, Borovljanima, Novigradu Podravskom, Imbriovcu, Malom Otoku, Velikom Otoku, Sv. Ivanu Žabnom, Tremi Grubiševo, Gornjem Fodrovcu, Brežanima i Dropkovcu.  
 
Najviše proizvođača će svoj urod predati u silose Podravke u Pavelinskoj ulici u Koprivnici. Kako bi se izbjeglo usporavanje normalnog toka prometa i spriječile prometne nesreće, pristup silosima biti će omogućen samo iz Ulice Ivana Česmičkoga, javljaju iz policije.

Otkup žita u Podrvaki
Predaja pšenice u Podravkine silose / Foto: DANICA.HR

U Ulici Ivana Česmičkog bit će postavljena privremena prometna signalizacija kojom će jedan dio kolnika biti namijenjen formiraju kolone traktora.
 
“U cilju osiguranja normalnog odvijanja prometa i maksimalne sigurnosti svih sudionika cestovnog prometa, policijski službenici će tijekom trajanja otkupa žita intenzivirati nadzor prometa u zonama predaja žitarica u silose.
 
Kako se očekuje povećana frekvencija traktora i njihovih priključnih vozila te kombajna u prometu, upozoravamo vlasnike da vozila moraju biti tehnički ispravna i registrirana, odnosno da moraju imati važeću prometnu dozvolu i police osiguranja.
 
Ostale vozače, posebice vozače osobnih automobila, upozoravamo da prilagode vožnju novonastalim uvjetima na prometnicama i privremeno postavljenoj prometnoj signalizaciji”, zaključuju u koprivničkoj policiji.


Tagovi: CESTA OTKUP POLICIJA žITO

NEDAVNO OBJAVLJENO