Vozača lovilo 10-ak policijskih vozila! Dva policajca ozlijeđena

Objavljeno, 14. veljače 2024. Crna kronika
# Foto: INDEX.HR / Potjera je ovdje završila
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je iznijela detalje noćne potjere za odbjeglim vozačem kojeg je sinoć naganjalo desetak policijskih vozila.

“U utorak oko 21.45 sati u Novom Jelkovcu, nakon što su policijski službenici radi provjere njegova identiteta pristupili vozaču osobnog automobila marke Ford bez registarskih oznaka, on se tim vozilom dao u bijeg od naselja Jelkovec i dalje preko Zagrebačke obilaznice, odnosno autoceste A3, u smjeru zapada.

Odatle se s čvora kod Jankomira uključio u promet Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka, prolazeći velikom brzinom kroz više raskrižja unatoč crvenim svjetlima za njegov smjer kretanja i cijelo se vrijeme oglušujući o svjetlosna i zvučna upozorenja i naredbe policijskih službenika.

Video sinoćnje potjere objavio je Index, a možete ga pogledati na ovome LINKU.

Dolaskom do križanja Zagrebačke avenije i Ulice Roberta Frangeša Mihanovića, vozilom je sletio s kolnika, nakon čega su radi svladavanja samovoljnog udaljavanja, odnosno njegova daljnjeg bijega, policijski službenici prema njemu uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje).

Utvrdili su da se radi o 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je već ranije evidentiran za određene prekršaje i kaznena djela.

Tijekom potjere, osumnjičeni je svojim vozilom udario u dva policijska vozila, i to na Jarunskoj ulici te križanju Zagrebačke avenije i Hrvatskog sokola, pri čemu su lakše ozlijeđena dva policijska službenika iz vozila u Jarunskoj ulici.

Lakšu tjelesnu ozljedu zadobio je i osumnjičenik, a priveden je u službene prostorije policije te se kriminalističko istraživanje nastavlja”, rekli su danas u zagrebačkoj policiji.

Foto: Index.hr


Tagovi: INDEX POLICIJA POTJERA ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO