IMAO JE NEISPRAVNA SVJETLA

Vozač usmrtio pješakinju koja je u noći prelazila cestu. Sudit će mu se

Objavljeno, 05. siječnja 2021. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Vozaču (27) koji je automobilom usmrtio pješakinju (78) koja je u noći neoprezno prelazila cestu ipak će se suditi zbog teške nesreće.

Protiv njega je ovih dana podignuta optužnica. Zanimljivo je kako mu glavni krimen nije nedopuštena brzina, već neispravna prednja svjetla na audiju a4.

Teška nesreća dogodila se 15. ožujka lani oko 18.40 sati u međimurskom mjestu Ivanovcu u Ulici Josipa Broza 12.

“Pješakinja je prelazila kolnik, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti na siguran način zbog čega je na nju prednjim dijelom audija a4 čakovečkih oznaka naletio 27-godišnji vozač. 

Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje je na žalost od zadobivenih ozljeda preminula”, glasilo je prvo policijsko priopćenje.

No tijekom istrage čakovečki su tužitelji ustanovili kako je uzrok nesreće zapravo neispravno svjetlo.

Mladić je, navodi se u optužnici, upravljajo audijem koji je imao ugrađene LED žarulje koje nisu dopuštene jer imaju slabiji intenzitet svjetlosti.

Osim toga, nesmotreno je vozio velikom brzinom koja nije bila prilagođena dometu vidljivosti u uvjetima sumraka, zbog čega je udario u pješakinju koja je prelazila kolnik.

“Usljed udara pješakinja je zadobila više teških ozljeda od kojih je preminula istog dana u bolnici”, zaključuju u čakovečkom državnom odvjetništvu.


Tagovi: LED žARULJE MEđIMURJE OPTUžNICA POGINULA PJEšAKINJA PROMETNA SVJETLA

NEDAVNO OBJAVLJENO