NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Vozač porschea prešao na suprotni trak i ubio drugog vozača. Dobio 6 mjeseci

Objavljeno, 10. prosinca 2021. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / Automobil s poginulim vozačem odbačen je u putni jarak
AUTOR
Redakcijski tekst

Vozač (37) koji je svojim porscheom prešao na suprotnu stranu ceste te u izravnom sudaru usmrtio drugog vozača (64) osuđen je na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Strašna prometna nesreća dogodila se još u listopadu 2016. oko 8.50 sati na državnoj cesti D-2 u Selniku kod Ludbrega. Vozač porschea je po izlasku iz blagog desnog zavoja prešao na suprotnu stranu te prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio vozila iz suprotnog smjera.

Tijelo poginuloga vozača morali su iz automobila izvlačiti vatrogasci / Foto: DVD Ludbreg

Vozilo iz suprotnog smjera od siline udara odbačeno je u desni jarak. Vozač je bio prikliješten u vozilu te su njegovo tijelo morali izvlačiti vatrogasci koji su istodobno i gasili požar koji je izbio na automobilu.

Vozač je proglašen krivim jer je “upravljao osobnim automobilom porsche brzinom od gotovo 90 km/h po mokrom kolniku i propustio držati vozilo na desnoj kolničkoj traci, pa je u blagom zavoju prešao na lijevu prometnu traku i izravno se sudario s osobnim automobilom koji je naišao iz suprotnog smjera i čiji je vozač smrtno stradao”.

Tužitelji: Kazna preblaga

Općinski sud u Varaždinu ovih ga je dana nepravomoćno osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Državno odvjetništvo žalilo se na presudu smatrajući je preblagom.

“Sud je izrekao okrivljeniku kaznu zatvora u trajanju od jedne godine koju je djelomično uvjetovao, iako se po izričitoj odredbi Kaznenog zakona djelomična uvjetna osuda može izreći samo ako je kazna zatvora veća od jedne godine.

Osim toga smatramo kako je optuženiku izrečena preblaga kazna koja nije primjerena težini počinjenog kaznenog djela čija je posljedica smrt osobe koja je potpuno pravilno upravljala svojim automobilom”, kažu u varaždinskom tužiteljstvu.


Tagovi: LUDBREG POGINUO PORSCHE PRESUDA PROMETNA šEST MJESECI SUDAR

NEDAVNO OBJAVLJENO