KAKVA JE OVO PRESUDA

Vozač pokušao izgurati policijski presretač s autoceste. Kažnjen s 2200 kn!

Objavljeno, 27. listopada 2021. Crna kronika
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Danilo (34) pokušao je svojim automobilom izgurati policijski presretač s autoceste te je vozio slalom odbivši se zaustaviti na svjetlosne i zvučne signale koje mu je policija davala.

Bježao je u svojem mini kombiju mitsubishiju u kojem je, kasnije se ispostavilo, prevozio 14 migranata. Sve se dogodilo još u svibnju 2018. oko 23.50 sati na autocesti A3 kod naplatne postaje Velika Kopanica. Ovih je dana doznao prekršajnu presudu.

Sutkinja ga je proglasila krivim jer se “prilikom davanja plavih svjetlosnih i zvučnih signala (sirena) koje su mu davali policijski službenici nije zaustavio, već je nastavio kretanje vozilom pritom pokušavajući izgurati službeno vozilo policije s policijskim službenicima koje se u tom trenutku kretalo ispred njega”.

Osim toga, “prilikom upravljanja vozilom učestalo i naglo prelazio je iz trake u traku (slalom vožnja)”. Prekršajna sutkinja kaznila ga je s 3300 kuna, a kaznu može platiti na 6 rata, pa ako to učini u roku – kazna mu je samo 2200 kuna.

“Pri odmjeravanju kazne sud je kao olakotno cijenio okolnost da okrivljenik do sada nije prekršajno kažnjavan, te njegovo slabije imovno stanje (bez primanja, uzdržava jedno mlt. dijete), dok posebno otegotnih okolnosti nije našao, pa mu je izrekao kaznu ispod propisanog zakonsnkog minimuma”, objasnila je prekršajna sutkinja.

PREVOZIO MIGRANTE

Policajac iz presretača na sudu je potvrdio sve navode iz prijave. Danilo iz Beograda te je noći vozio mini kombi njemačkih oznaka i dojavljeno im je da se sumnjivo ponaša.

“Pokušali smo ga zaustaviti pomoću bljeskajućih svjetala na službenom policijskom vozilu, koje ima čak i tablu STOP POLICIJA koja bljeska. Pokušao je pobjeći i zaobići policijsko vozilo, kako sa lijeve tako i sa desne strane, u jednom momentu se čak pokušao zaletiti u naše vozilo, zbog čega smo bili prisiljeni izbjegavati prometnu.

Vozio je slalom, vozilom je prelazio iz jedne u drugu prometnu traku. Dolaskom kod naplatnih postaja izlaz Velika Kopanica naglo je skrenuo udesno, mislio je da će pobjeći i i zašao je van iz vozila, počeo je bježati, zbog toga su nad njim uporabljena sredstava prisile.

Prevozio je migrante, u vozilu je bilo oko 14 migranata, a vozilo kojim je upravljao može se okvalificirati kao mini kombi”, svjedočio je policajac iz presretača.

Danilo se branio kako nije točno da je pokušao bježati, niti izgurati službeno vozilo policije s autoceste.

“Dobio sam batina baš od policijskog službenika koji je vozio presretač i vrijeđao me je po nacionalnoj osnovi. Nije točno ni da sam vozio slalom vožnju, već sam samo kada me je presretač pretekao i vozio ispred dodao gas i pokušao njega preteći”, tvrdio je Danilo na sudu, ali sutkinja mu nije povjerovala.


Tagovi: AUTOCESTA MIGRANTI POLICIJA PRESRETAč VOZAč

NEDAVNO OBJAVLJENO