POKRENUTA ISTRAGA

Vozač neoprezno pretjecao i usmrtio vozačicu iz suprotnog smjera

Objavljeno, 09. siječnja 2021. Crna kronika
# Foto: PU MEĐIMURSKA / U prometnoj su sudjelovala tri vozila
AUTOR
Redakcijski tekst

Tužitelji provode istragu protiv vozača (34) koji je nesmotreno pretjecao pa u frontalnom sudaru usmrtio vozačicu (41) automobila koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Tereti ga se za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, ali iz nehata, za što može dobiti do tri godine zatvora. Strašna prometna nesreća dogodila se 20. studenog lani oko 5.20 sati na cesti između Štefanca i Čakovca.

Kako je policija ustanovila, vozač passata zagrebačkih oznaka na ravnom dijelu prometnice prešao je na suprotni trakj i frontalno se sudario sa chevrolet sparkom čakovečkih oznaka kojim je upravljala vozačica.

“Usljed siline sudara chevrolet je odbačen izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u prednji dio citroena c4 čakovečkih oznaka kojim je neposredno prije u namjeri izbjegavanja sudara sišao izvan kolnika 26-godišnji vozač”, otkrila je međimurska policija.

Liječnik ekipe hitne pomoći na mjestu događaja utvrdio je smrt 41-godišnje vozačice. Vozilom hitne pomoći 34-godišnji vozač passata prevezen je u bolnicu u Čakovec gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Tužitelji u jučerašnjem priopćenju navode kako se “upravljajući osobnim automobilom nesmotreno vozio jer je propustio držati vozilo na desnoj prometnoj traci i na ravnom dijelu ceste prešao na lijevu traku”.

“U tom trenutku iz suprotnog smjera naišao je osobni automobil kojim je upravljala 41-godišnja vozačica. Došlo je do frontalnog sudara vozila u kojem je vozačica zadobila višestruke teške ozljede od kojih je preminula na mjestu”, ističu čakovečki tužitelji.


Tagovi: čAKOVEC POGINULA PROMETNA USMRTIO VOZAčICU

NEDAVNO OBJAVLJENO