JUTROS SE JAVIO POLICIJI

Vozač kombijem naletio na dječaka i ostavio ga da leži pokraj ceste

Objavljeno, 05. veljače 2022. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Nepoznati vozač naletio je sinoć kombijem na 15-godišnjeg pješaka na cesti te ga ostavio da leži i udaljio se bez zaustavljanja.

Nesreća se dogodila u petak oko 18.40 sati u zagorskome mjestu Družilovec, zapadno od Zaboka.

“Do prometne nesreće došlo je tako što se nepoznati vozač, upravljajući kombijem, nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika te je nakon izlaska iz zavoja došlo do udara bočnog dijela vozila u tijelo 15-godišnjeg pješaka koji se kretao pješice uz rub kolnika.

Dječak je nakon udara odbačen izvan ruba kolnika na travnatu površinu. Nakon nesreće vozač je napustio mjesto prometne nesreće bez zaustavljanja. Liječnička pomoć 15-godišnjaku pružena je u bolnici u Zaboku te je zatim prevezen u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb gdje je utvrđeno kako je zadobio lakše tjelesne ozljede.

U subotu oko 8.30 sati policiju je nazvao 30-godišnjak primijetivši oštećenja na svom vozilu te naveo kako smatra da je sudjelovao u nesreći u kojoj je ozlijeđen pješak. Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je vozilo kojim je upravljao 30-godišnjak sudjelovalo u navedenoj prometnoj nesreći.

Protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz članka 47., 175. i 238. Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, izvijestili su danas iz zagorske policije.

To znači da će nesavjesni vozač odgovarati jer se nije vozio na dovoljnoj udaljenosti od ruba kolnika, nije ostao na mjestu prometne nesreće i pružio pomoć unesrećenome te je upravljao vozilom kojemu je istekla prometna dozvola.


Tagovi: JAVIO SE NA DJEčAKA NALETIO NA PJEšAKA NAPUSTIO MJESTO PROMETNA VOZAč ZABOK ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO