ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR

Vozač koji je kamionom ubio oca troje djece više puta je kažnjavan

Objavljeno, 28. siječnja 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Vozaču (54) koji je kamionom kod Vrbovca usmrtio pješaka (47) te napustio mjesto nesreće određeno je mjesec dana istražnog zatvora.

Državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom.

Istražni zatvor vozaču je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Smrtno je stradao otac troje djece

Postoji osnovana sumnja da je 54-godišnjak 23. siječnja u 03,30 sati, u mjestu Zgališće (Općina Dubrava) neprilagođenom brzinom upravljao tehnički neispravnim višebojnim teretnim vozilom marke Man.

S njim su u kamionu bile još dvije osobe, doznajemo u policiji koja potvrđuje i da je vozač više puta prekršajno osuđivan. Među ostalim i zbog vožnje bez vozačke.

“Usljed takve nepropisne vožnje, osnovano se sumnja da je okrivljenik propustio obratiti pozornost na pješaka (47) na kolniku te je naletio na njega.

Pješak je zadobio teške tjelesne ozljede usljed kojih je preminuo istog dana. Okrivljenik se, osnovano se sumnja, nije zaustavio i nije pružio pomoć ozlijeđenome, već ga je ostavio bez pomoći”, stoji u rješenju o provođenju istrage.


Tagovi: KAMION PJESAK POGINUO VOZAč VRBOVEC

NEDAVNO OBJAVLJENO