Vozač iz Međimurja dvije godine koristio autoceste, a da nikad nije platio cestarinu!

Objavljeno, 12. svibnja 2023. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Naplatna postaja Lučko / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Vozač iz Međimurja dvije godine se besplatno vozio autocestama diljem Hrvatske. Ulazio je, uzimao naplatnu karticu te izlazio ništa ne plativši!

Kako je to uopće moguće? Odgovor na to pitanje otkrili su policija i međimurski tužitelji koji su ovih dana dovršili istragu protiv domišljatog i odvažnog Međimurca.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je, naime, optužnicu protiv vozača (43) zbog počinjenog produljenog kaznenog djela prijevare.

“Okrivljenog 43-godišnjaka tereti se da je od travnja 2021. do listopada 2022. godine, na hrvatskim autocestama A1, A3 i A4, u čak 30 navrata prilikom ulaska na autocestu osobnim automobilom uzimao naplatnu karticu kojom se naplaćuje cestarina.

No, nakon prijeđenog puta, na izlaznim naplatnim postajama Goričan, Čakovec, Varaždin, Sveta Helena, Novska, Brinje, Zadar istok i Dugopolje izbjegavao je plaćanje cestarine. Kako mu je to uopće uspjelo?

Pa, tako što je napuštao autocestu prolaskom kroz naplatne postaje neposredno iza vozila kojem je, nakon naplate cestarine, podignuta rampa! Samo nije poznato je li stvarno bio toliko uvjeren da ga nitko nikad neće otkriti.


Tagovi: AUTOCESTA CESTARINA MEđIMURJE NAPLATA NIJE PLAćAO

NEDAVNO OBJAVLJENO