Vozač (33) jutros obilazio spušteni branik na pruzi pa ga udario vlak!

Objavljeno, 14. ožujka 2023. Crna kronika
# Foto: HŽ / Nalet vlaka na automobil danas u Čakovcu
AUTOR
Redakcijski tekst

Jutros, 14. ožujka, u 5.43 sati u Čakovcu, na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Zagrebačkoj ulici, dogodila se prometna nesreća.

“Upravljajući Peugeot Partnerom, čakovečkih registarskih oznaka, 33-godišnji vozač dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, nije zaustavio vozilo, iako je uređaj za zatvaranje prometa bio spušten, uz istovremeno uključenje svjetlosnih i zvučnih signala koji upozoravaju sudionike da se približava vlak.

Kako bi izbjegao spuštene polubranike, vozilom je prešao na suprotnu prometnu traku te je u tom trenutku u stražnji bočni dio kombija udario putnički vlak. Uslijed siline udara Peugeot Partner odbačen je izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u dvorišnu ogradu, vlasništvo 71-godišnjakinje.

Putničkim vlakom, koji prometuje na relaciji Zagreb – Čakovec, upravljao je 60-godišnji strojovođa. Alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika nesreće.

Vozilom hitne medicinske pomoći 33-godišnji vozač kombija prevezen je u čakovečku bolnicu, dok će kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja vozač Peugeot Partnera prekršajno će se sankcionirati. Dionica željezničke pruge između Varaždina i Čakovca zbog obavljanja očevida bila je zatvorena za promet vlakova od 5:45 sati do 7:35 sati”, rekli su u utorak u čakovečkoj policiji.


Tagovi: BRANIK čAKOVEC PRIJELAZ PROMETNA PRUGA VLAK

NEDAVNO OBJAVLJENO