ČEKA GA BRUTALNA KAZNA

Vozač (19) uhićen jer je napuhao 0,26 promila. Prijeti mu 60.700 kn kazne!

Objavljeno, 16. srpnja 2021. Crna kronika
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je uhitila mladog vozača (19) jer je vozio pod utjecajem alkohola od 0,26 promila. Prijeti mu kazna od čak 60.700 kuna.

“Jučer u 17.35 sati u Ivanečkom Vrhovcu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao mladi vozač starosti 19 godina.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja mladi vozač pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.26 promila, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja, a zbog čega ima izdano rješenje zbog akumuliranih negativnih prekršajnih bodova, kojim mu je izrečena mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine.

Zbog učestalih ponavljanja prometnih prekršaja i drastičnog narušavanja propisa o sigurnosti prometa od okrivljenog je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao. Isti je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Ivanec do dovođenja na prekršajni odjel Općinskog suda.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 60.700 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 12 negativnih prekršajnih bodova”, otkrivaju u varaždinskoj policiji.


Tagovi: MLADIć NAPUHAO UHIćEN VOZAč

NEDAVNO OBJAVLJENO