NEOBIČNA PRESUDA

Vojniku u stanu pronađena droga. No, sutkinja ga je ipak oslobodila

Objavljeno, 10. siječnja 2022. Crna kronika
# Foto: MORH / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Djelatna vojna osoba P. (34) u stanu je imala ulje kanabisa s utvrđenim prisustvom zabranjenog THC-a, ali ga je sutkinja na koncu svejedno oslobodila za posjedovanje droge, odnosno nedopuštene tvari.

Vojna policija, naime, u rujnu lani oko 15.30 sati u njegovu stanu u Zagrebu pronašla je “otvorenu staklenu bocu zapremine 250 ml s natpisom ‘Hladno prešano ulje konoplje’ proizvođača ‘Nutrigold’, s metalnim poklopcem koji nije tvornički zatvoren, a koja boca je ispunjena žuto – zelenom tekućinom”.

Toksikološkim vještačenjem koje je odradio MUP-ov Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba u toj je tekućini utvrđen trag zabranjene tvari tetrahidrokanabidola, odnosno THC-a. No, kako je onda vojnik na koncu oslobođen?

Optužni prijedlog protiv njega potkraj listopada lani podnio je odjel kriminalističke vojne policije Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

“Sud je utvrdio da podnositelj optužnog prijedloga nije ovlašteni tužitelj, sukladno Zakonu, koji može podnijeti optužni prijedlog protiv okrivljenika. Stoga je temeljem citirane zakonske odredbe odbijena optužba protiv okrivljenika”, navela je sutkinja u presudi.


Tagovi: DROGA PRESUDA VOJNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO