SINDIKALNA POBUNA U KOMPANIJI

Vođe pobune protiv Ksenije Horvat izbačeni iz Podravkina sindikata

Objavljeno, 25. studenoga 2021. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Skidanje žaluzina s prozora na sedmom katu
AUTOR
Redakcijski tekst

Vođe pobune protiv Podravkine glavne sindikalistice i članice Nadzornog odbora Ksenije Horvat isključeni su iz sindikata PPDV-a zbog ponašanja kojim se ugrožavaju ugled i interesi tog sindikata.

Odluku je na prijedlog regionalnog povjerenika Davora Vrbeka donio predsjednik PPDIV-a Denis Paradiš. Iz sindikata, tako, isključeni su Davor i Damir Čajkulić, a doznajemo kako je nekolicina samostalno istupila iz članstva ne čekajući da ih izbace.

Oni su nedavno prikupili potpise više od 200 radnika Podravke tražeći smjenu Ksenije Horvat te su ih poslali u središnjicu PPDIV-a. Tekst o tome možete pročitati OVDJE. No, na koncu nije bilo ništa od te inicijative.

Kako smo doznali, bio je organiziran i sastanak s nezadovoljnim članovima na kojem su bili Davor i Damir Čajkulić, Ines Kukec i Tihomir Mihoković. Primili su ih šef PPDIV-a Paradiš te njegove potpredsjednice Marica Vidaković i Ksenija Horvat.

Nepravilnosti s potpisima

Na sastanku su čelnici PPDIV-a zaključili kako nije ustanovljen nikakav problem u radu povjerenice Ksenije Horvat te su sve opisali osobnim animozitetima nezadovoljnika prema sindikalnoj šefici u Podravki. PPDIV je kasnije naveo i nepravilnosti u prikupljanju potpisa za smjenu Ksenije Horvat.

Kako tvrde u PPDIV-u, na tom popisu bilo je i mnogo radnika koji nisu članovi tog sindikata. Osim toga, navode, organizatori su mijenjali zaglavlje papira na kojem su se skupljali potpisi pa je to jednom bilo za smjenu Horvatove, drugi put za veće plaće, a treći put za štrajk u tvornici juhe i vegete.

Prema neslužbenim informacijama, vođe pobune protiv Ksenije Horvat u subotu bi se trebale priključiti Novom sindikatu koji bi uskoro trebao osnovati podružnicu u Podravki.


Tagovi: DAVOR čAJKULIć IZBAčENI KSENIJA HORVAT PODRAVKA PPDIV SINDIKAT

NEDAVNO OBJAVLJENO