IVAN KATAVIĆ, VLASNIK KTC-A

Vlasniku poznate tvrtke nagrada za životno djelo ‘Stvaratelji za stoljeća’

Objavljeno, 25. listopada 2021. Vijesti
# Foto: KTC / Ivan Katavić s nagradom
AUTOR
Redakcijski tekst

Osnivač i vlasnik KTC-a Ivan Katavić dobitnik je prestižne nagrade “Stvaratelji za stoljeća”, i to za životno djelo u poduzetništvu sa zlatnom lentom.

Nagrada mu je uručena protekli vikend na 7. regionalnom summitu poduzetnika srednje i jugoistočne Europe “300 najboljih 2021.”.

Kako ističu organizatori, osnovni cilj održavanja regionalnog summita poduzetnika srednje i jugoistočne Europe „300 najboljih“ je promocija značaja poduzetništva za sveukupni ekonomski i društveni razvoj i pružanje doprinosa razvoju poduzetništva.

Prof. dr. sc. Siniša Zarić, predsjednik Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća”, naglasio je tom prigodom kako “za razvoj poduzetništva, ekonomije i društva nije dovoljna samo dobra ideja, napredna pravna regulativa i potpora institucija, već i poticajno ozračje te visoki profesionalizam, odgovornost i stručnost svih koji obnašaju javni poziv”.

“Najistaknutije osobe koje odlikuju te karakteristike i koje pokreću razvojne procese, društvo treba prepoznati, identificirati, promovirati i nagraditi. Priznanje sredine u kojoj djeluju nerijetko je važnije od materijalnog vrednovanja njihova požrtvovnog rada”, navodi dr. Zarić.

KTC je obiteljska tvrtka u vlasništvu Ivana Katavića. Osnovana je 1992. godine, a prvi trgovački centar otvoren je 8. listopada 1994. u Križevcima. KTC danas posluje u 25 gradova Hrvatske i zapošljava više od 1300 djelatnika. Uz trgovinu kao osnovnu djelatnost (supermarketi, poljoljekarne i benzinske postaje), tvrtka se bavi ugostiteljstvom i turizmom.

Godišnje KTC otkupi oko 5000 tona poljoprivrednih proizvoda od 250 kooperanata. Križevački trgovački div ostvaruje oko 1,6 milijardi kuna godišnjeg prometa uz 35 milijuna kuna neto dobiti.


Tagovi: DUBROVNIK IVAN KATAVIć KTC NAGRADA STVARATELJI ZA STOLJEćA

NEDAVNO OBJAVLJENO