POLICIJA POTVRDILA UHIĆENJE

Vlasnika ilegalnog doma u Podravini tereti se za smrt dvije korisnice

Objavljeno, 13. siječnja 2021. Crna kronika
# Foto: MARKO HORVAT / GLAS PDORAVINE / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je u srijedu potvrdila kako je uhićen vlasnik ilegalnog doma za starije osobe u Legradu kod Koprivnice.

To je Ladislav Sabo, kojeg se tereti za teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi i širenje zaraznih bolesti.

“Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi“ i Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.  

Sumnja se da je u svom objektu pružao uslugu smještaja i skrbi za nekoliko desetaka starih i teško bolesnih osoba, bez pravnog temelja, te od ožujka prošle godine nije primjenjivao važeće upute u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije, što je doveo do širenja zarazne bolesti među korisnicima i zaposlenicima, dok su dvije korisnice usluga preminule.

Premještaj starijih osoba iz ilegalnog doma U Legradu kod Koprivnice - na slici vlasnik doma Ladislav Sabo
Ladislav Sabo (desno) / Foto: Marko Horvat – Glas Podravine

Također, osumnjičeni je epidemiolozima zatajio broj i identitet osoba o kojima je skrbio, a koji su pristupili u objekt radi uzimanja brisa i testiranja, već su brisevi uzeti sljedećeg dana nakon provedenog izvanrednog inspekcijskog nadzora Ministarstva, čime je prouzročio neposrednu opasnost od širenja zarazne bolesti.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi“ i Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku”, navode u koprivničkoj policiji.


Tagovi: LADISLAV SABO UHIćEN

NEDAVNO OBJAVLJENO