BURGER HOUSE NA UDARU

Vlasnik lokala završio na sudu jer nije imao jelovnik na engleskom

Objavljeno, 30. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Vlasnik objekta brze prehrane Burger house u Varaždinu završio je na sudu jer u lokalu nije imao jelovnik na engleskom i dvodijelne ormariće za sve tri zaposlene osobe.

Prijavila ga je turistička inspekcija koja je u njegovu lokalu bila u listopadu prošle godine. Nije pomoglo ni to da je vlasnik zapao u poslovne teškoće te je molio da budu milostivi prema njemu.

U međuvremenu Burger house završio je u stečaju. Unatoč tome, prekršajni odjel varaždinskog Općinskog suda proglasio je vlasnika Kristijana (28) krivim i dosudio da mora platiti 300 kuna kazne plus 100 kuna troškova postupka.

“Žao mi je što je došlo do toga. Danas sam nezaposlen, bez primanja dulje vrijeme i trenutno mi pomažu roditelji”, požalio se sucu, ali svejedno će kaznu morati platiti.

Prema presudi, u lokalu “nije bio ispisan jelovnik na najmanje jednom svjetskom jeziku, a u garderobi za svaku od tri zaposlene osobe nisu osigurali dvodijelni garderobni ormarić”. Vješalica i jedan ormarić nisu dovoljni.

“Dakle, ugostiteljski objekt ne ispunjava minimalne uvjete propisane za odgovarajuću vrstu glede uređenja i opreme ugostiteljskih objekata”, zaključio je sud za Burger house u Varaždinu koji je odavno izbrisan iz registra.


Tagovi: BURGER HOUSE JELOVNIK ORMARIC

NEDAVNO OBJAVLJENO