Vlak kasnio 128 minuta, putnicima prekipjelo: Voze nas kao stoku!

Objavljeno, 13. svibnja 2022. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA /DANICA.HR / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Brzi vlak iz Zagreba prema Koprivnici kasnio je u četvrtak poslijepodne punih 128 minuta, što je ogorčilo brojne putnike.

Neki su nam se i javili kako bi se požalili na situaciju koja se često ponavlja. Tako nam je jedan čitatelj iz Koprivnice jutros poslao i potvrdu HŽ-a da je vlak doista kasnio toliko.

“Jučerašnji intercity vlak Podravka/Brzi vlak za Budimpeštu (zajednička kompozicija do Koprivnice) s redovitim polaskom iz Zagreba u 16.35 h te redovitim dolaskom u Koprivnicu u 17.48 h kasnio je u dolasku 128 minuta. 

Inače, duljina pruge na relaciji Zagreb – Koprivnica je 87 km. Toliko o HŽ-u”, napisao nam je putnik iz vlaka.

Istim se vlakom kući s posla jučer iz Zagreba u Križevce vraćao poznati politički komentator i analitičar Tomislav Stipić. Njegov status prenosimo u cijelosti.

Potvrda HŽ-a / Foto: Čitatelj

“Ako ste mazohist i želite si sami narušiti živce, putujte vlakovima HŽ Putničkog prijevoza. Doći na posao i s posla kući, u 21. stoljeću, nikada nije bilo teže. Vlak bez klima uređaja na 32 stupnja Celzijeva s punim vagonima stoji na Glavnom kolodvoru u Zagrebu jer je u Sesvetama “pukla žica” kako nas je izvijestilo ljubazno (nije ironija, i njima je puna kapa svega) osoblje.

U vlaku ima djece i starijih ljudi, ali nismo ni mi srednjih godina stoka. Ali u kompozicijama Hrvatskih željeznica očito smo svi stoka. Pošteno smo platili karte očekujući uslugu barem prijevoza od točke A do točke B. Gdje su sada sve puste milijarde koje se slijevaju za držanje ovog mrtvaca od firme u induciranoj komi?

Gdje je isprika, boce s vodom putnicima ili barem djeci? Onaj tko nije probao HŽ, ne zna kakav je sretnik i koliko mu je život kvalitetniji za razliku od nas idiota koji su osuđeni na ovo mučenje. A znate što je najgore od svega?

Što se apsolutno ništa neće promijeniti, a čak i vi koji ne putujete HŽ-om i dalje ćete plaćati ovu našu agoniju. Vašim novcem iz državnog proračuna. Ali i dalje ste bolje prošli. Platili ste, a ne vozite se. I mi smo platili. Sjedimo u vlakovima i čekamo. A vozimo se kao stoka, ni klime, ni voznog reda”, napisao je jučer Stipić.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO