PUCANJ U PRAZNO

Vlada smanjila pdv, a cijene podivljale: štruca kruha 15 kn, litra ulja 20 kn

Objavljeno, 31. ožujka 2022. Financijer
# Foto: FACEBOOK / ARHIV / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Od 1. travnja (nije šala) snižen je pdv na mnoge prehrambene namirnice i robu široke potrošnje u sklopu Vladinih mjera za obuzdavanje inflacije i skoka cijena.

No, čini se kako će kupcima to slabo biti od pomoći jer će štruca bijeloga kruha stajati 15 kuna, a litra ulja 20 kuna, otkriva u četvrtak Večernji list.

Najave o sniženjima više od tisuću artikala iz osnovne potrošačke košarice, s kojima su se trgovci požurili i više od mjesec dana od smanjenja PDV-a 1. travnja, mogle bi se pokazati jeftinim trikom.

Litra Zvijezdina suncokretova ulja čija je redovna cijena bila oko 16 kuna ovih se dana može kupiti za vrtoglavih 18 do 20 kuna, a od 1. travnja mogla bi biti i veća.

Franckova kava, popularna ‘ciglica’ od 250 grama, danas stoji oko 23 kune, a donedavno je cijena bila manja od 20 kuna. Kilogram glatkog brašna kod nekih proizvođača već premašuje iznos od 10 kuna, kilogram konzumnog šećera prodaje se i za više od 8 kuna.

Raste i cijena suhoga kvasca. Pakiranje Di-go kvasca 4+1 gratis, koje se do prije par mjeseci moglo kupiti za 12 kuna, danas stoji gotovo 20 kuna, doznajemo danas u dućanima.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO