HSS ZAPRIJETIO RASKIDOM

Vlada je Tedeschiju doista htjela prodati Podravku. Na koncu je odustala

Objavljeno, 01. veljače 2020. Financijer
# Foto: Robert Mihaljević / Tedeschi s ministrom Horvatom u Podravki
AUTOR
Robert Mihaljević

Atlantic grupa oduvijek je htjela kupiti Podravku i onog časa kad ju je Vlada premijerke Jadranke Kosor doista namjeravala prodati, imali su zatvorenu financijsku konstrukciju.

O tome je prvi put javno progovorio potpredsjednik Atlantic grupe Neven Vranković u petak na poslovnoj konferenciji u Zagrebu.

“Oduvijek smo htjeli kupiti Podravku. U jednom trenu Vlada ju je stvarno odlučila prodati, ali na kraju je ipak odlučila da neće. U međuvremenu, mi smo prikupili novce i imali sve spremno za IPO. Ljudi su bili razočarani.

ZAPRIJETIO RASKIDOM

No, uskoro na prodaju je stavljena Droga Kolinska. To su slične kompanije. Opet, bili bismo totalno drugačija kompanija da smo kupili Podravku. Znali smo što smo htjeli, ali opet je bilo skretanja s puta”, naglasio je Vranković, kako prenosi Lider.

Vlada je Podravku namjeravala prodati početkom 2010. godine, nekoliko mjeseci nakon izbijanja afere Spice i uhićenja kompanijskih menadžera. Atlantic grupa je tada govorila kako je spremna ići u akviziciju.

Prodaji državnog udjela žestoko se tada usprotivio tadašnji šef HSS-a i potpredsjednik Sabora Josip Friščić. On je premijerki Kosor zaprijetio izlaskom iz koalicije ako država proda Podravku, pa se od toga odustalo.


Tagovi: ATLANTIC FRISCIC NEVEN VRANKOVIC PODRAVKA TEDESCHI

NEDAVNO OBJAVLJENO