NOVI KADROVI U ŽUPANIJSKIM BOLNIČKIM VIJEĆIMA

Vlada imenovala svog čovjeka u upravu bolnice na čijem je čelu svećenik

Objavljeno, 10. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: MREŽA / Ivica Suvalj i Miljenko Flajs
AUTOR
Redakcijski tekst

Vlada je na sjednici u četvrtak imenovala svoje predstavnike u upravnim vijećima svih javnih bolnica čiji su osnivači županije ili država.

Tako je u upravno vijeće Opće bolnice u Koprivnici kao Vladin predstavnik imenovan prof. dr. Željko Krznarić, ugledni internist i profesor na Medicinskom fakultetu te bivši čelnik sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Prema donedavnom bolničkom Statutu, upravno vijeće koprivničke bolnice ima pet članova: tri člana bira župan, a dva su predstavnici bolnice. Statut je u međuvremenu morao biti izmijenjen, ali o tome nema dostupnih podataka.

Prof dr Željko Krznarić, liječnik internist i profesor Medicinskog fakulteta
Prof. dr. Željko Krznarić / Foto: Medicinski fakultet u Zagrebu

Na čelu UV-a bolnice u Koprivnici je svećenik đakon Miljenko Flajs, vjeroučitelj i predsjednik stranke Mreža koju je osnovao župan Darko Koren. Članovi su ispred Županije i Željka Koluder Vlahinja te Tihomir Hodak, a predstavnici bolnice su dr. Tomislav Jelić i Ljiljana Sambol.

Županijska bolnica Čakovec, primjerice, već je javno objavila izmjene prema kojima župan bira četiri člana UV-a, Vlada jednog i bolnica dva. Članom Upravnog vijeća u Čakovcu na sjednici Vlade imenovan je Saša Miroslavić.

Članom Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica imenovan je Antun Bačić, a u UV Opće bolnice Varaždin kao Vladin predstavnik ušao je Marijan Kovačić.


Tagovi: BOLNICA MILJENKO FLAJS UPRAVNO VIJEćE VLADA žELJKO KRZNARIć

NEDAVNO OBJAVLJENO