KOORDINIRA IH PREKALJENI BORAC

Više stotina dragovoljaca iz svih dijelova Hrvatske odlazi braniti Ukrajinu

Objavljeno, 27. veljače 2022. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Denis Šeler šest godina je ratovao u Ukrajini
AUTOR
Redakcijski tekst

Više stotina dragovoljaca iz svih dijelova Hrvatske odlazi u Ukrajinu ratovati protiv Putinovih osvajača.

Tvrdi nam to u nedjelju dobro upućen izvor iz sjevernog dijela Hrvatske. Kaže kako je najmanje 50 ljudi već otišlo i javilo se u teritorijalnu obranu Ukrajine.

Kako pišu brojni mediji i prenose mnogi novinari i političari na Twitteru, u Ukrajinu stižu Kurdi iz Sirije, Gruzijci, Albanci, pripadnici francuske Legije stranaca te mnogi Ukrajinci koji su na privremenom radu u Hrvatskoj i drugim zapadnoeuropskim zemljama.

Zbog njihova odlaska neke tvrtke na sjeveru Hrvatske već imaju problema s radnom snagom.

Bivši BBB-ovac opet ide

Akciju za prikupljanje potrebne opreme i pomoći za dragovoljce koji odlaze u Ukrajinu organizirao je Denis Šeler iz Zagreba, bivši vođa BBB-a koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljunu Azov, otkriva Večernji danas.

U Mariupolj je otišao kao dragovoljac, a vratio se prošle godine, odlikovan kao narodni heroj Ukrajine.  Šeler kaže kako nema plaće, a služba traje do okončanja sukoba.

“Pozivam gospodu veterane i vojnike s vojnim iskustvom u zbor! Svi koji su dosad kontaktirali veleposlanstvo bit će kontaktirani tijekom dana i dobit će sve potrebite informacije.

Idem na čelu grupe koja je spremna ići u rat, a sve ostale molim da kupuju i doniraju svu moguću opremu koju mogu dati, od odora, pancirki, kaciga pa do prve pomoći”, poručio je Šeler za Večernji.


Tagovi: DENIS šELER DRAGOVOLJCI RAT UKRAJINA

NEDAVNO OBJAVLJENO