ZARAZA U VINOGRADSKOJ

Virusom ugrožena klinička bolnica koja prima hitne pacijente iz Koprivnice

Objavljeno, 25. ožujka 2020. Zdravlje
# Foto: ILUSTRACIJA / KBC / Nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

KBC Sestre Milosrdnice u Vinogradskoj u Zagrebu u velikim je problemima zbog ulaska koronavirusa u bolnički sustav.

Ovog časa je u izolaciji čak 223 liječnika i medicinskih sestara. Ravnatelj Mario Zovak potvrdio je za Jutarnji kako je od jučer zbog zaraženog šefa anesteziologije u samoizolaciji završilo 22 liječnika i 37 medicinskih sestara.

Klinička bolnica Vinogradska treba primati hitne pacijente poput srčanih i moždanih udara te raznih trauma. Dakle, sve koji su preusmjereni iz KB Dubrava i KBC Zagreb, kao i iz Koprivnice, koji su gravitirali KB Dubravi, upozorava Jutarnji.

Sve se zakompliciralo prije par dana kad je pacijent, koji je došao kolima Hitne pomoći s teškim prijelomom i napuknućem slezene, lagao da nije bio u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom.

Nakon toga, u izolaciju je stavljeno 16 pacijenata s intenzivne i šok sobe, te 12 liječnika i sestara. Svi dosadašnji uzorci ugroženih bliskim kontaktom su negativni.

“Bez obzira na velik broj liječnika i sestara koji su u izolaciji, naš KBC funkcionira normalno u ovim uvjetima. Imamo funkcionalnu rezervu, na vrijeme smo se pripremili”, umiruje javnost Zovak.


Tagovi: KBC SESTRE MILOSRDNICE VINOGRADSKA ZARAZA

NEDAVNO OBJAVLJENO