PROGLAŠENE I POBJEDNICE

Golema piramida od kolača bila je kruna ovogodišnje Virovske prkačijade

Objavljeno, 12. svibnja 2019. Zabavno
# Foto: ŽUPANIJA (golema piramida od 7000 kolača)
AUTOR
Redakcijski tekst

Virovska prkačijada, tradicionalna međunarodna izložba kolača u srcu Podravine, okrunjena je u subotu golemom piramidom od čak oko 7000 kolača prkača koje su vatrogasci poslije iz svoje ‘košare’ posuli šećerom u prahu.

“Nagrada za najbolje aranžiranu tacnu s kolačima pripala je Društvu žena Gola, drugo mjesto je pripalo Društvu žena Novigrad Podravski, a treće mjesto Udruzi žena Hrvatsko srce iz Drnja. Najbolje prkače prema ocjeni žirija spremile su žene iz Udruge Ružice iz Podravskih Sesveta, drugo mjesto je pripalo Drušvu žena Virje, dok je treće mjesto osvojila Udruga žena Goričko srce iz Kunovec Brega”, priopćili su organizatori.

Festival je imao i edukativni karakter pa su posjetitelji sudjelovali u radionicama i učiti o spravljanju kolača inozemnih kulinarskih stručnjaka.  Jhirkelly Adams predstavila je najpoznatije tradicijske kolače Paname golleria i cocada te radionicu Prince Wale Soniyiki koji je predstavio najpoznatiji tradicionalni kolače Nigerije i Afrike puff-puff.

Ovogodišnja Prkačijada održana je pod posebnim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, generalni pokrovitelj je Koprivničko-križevačka županija, stručni pokrovitelj Hrvatski kuharski savez, a inozemni pokrovitelj Taste of peace, Kuhari bez granica. Županijski pokrovitelji događaja su i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije te Turistička zajednica područja Središnja Podravina, uz podršku generalnog sponzora Podravke.


Tagovi: KOLACI PRKACIJADA VIRJE

NEDAVNO OBJAVLJENO