Vindija u rujnu isplaćuje dividendu. Drkovoj udovici i djeci najveći iznosi

Objavljeno, 09. kolovoza 2022. Vijesti
# Foto: VINDIJA / Pogon varaždinske Vindije
AUTOR
Robert Mihaljević

Sazvana je glavna skupština dioničara varaždinske Vindije koja će odlučivati o lanjskim financijskim izvještajima te isplati dividende.

Kako doznajemo, skupština će se održati 29. kolovoza u Varaždinu. Predložena je isplata dividende od 10 kuna po dionici, i to iz zadržane dobiti tvrtke u 2005. godini. Ukupno će se za dividendu izdvojiti oko 780.000 kuna.

Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, odnosno na čije ime glasi skrbnički račun na dan 22. kolovoza. Društvo je u obvezi isplatiti dividendu u roku 30 dana od donošenja odluke”, stoji u prijedlogu uprave i nadzornog odbora.

Prema tom prijedlogu, udovica pokojnog Dragutina Drka, Božena Drk, dobit će 463.790 kuna. Kćeri Tamara Drk-Vojnović i Dubravka Drk-Mravlinčić te sin iz prvog braka Nenad Drk imaju pravo na dividendu u iznosu od 92.750 kuna.

Gospođa Drk većinska je vlasnica Vindije te kontrolira oko 60 posto dionica, a djeca Dragutina Drka imaju po 12 posto vlasničkog udjela. Ukupno je to oko 96 posto dionica varaždinske tvrtke, a ostatak je u rukama malih dioničara.

Za člana Nadzornog odbora Vindije na mandatno razdoblje u trajanju do 27. lipnja 2023. godine, prema prijedlogu na skupštini, izabrat će se poznati odvjetnik Zvonimir Buterin iz Zagreba, koji je već ušao u nadzorni odbor Koke.

“Članovima Nadzornog odbora pripada pravo na primjerenu naknadu za članstvo u NO-u kako slijedi: predsjedniku Nadzornog odbora u iznosu od 500 eura mjesečno, a ostalim članovima NO-a u iznosu od 150 eura mjesečno”, navodi se u sazivu glavne skupštine Vindije.


Tagovi: DIONICE DIVIDENDA GLAVNA SKUPšTINA VARAžDIN VINDIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO