OTVORENJE U PETAK

Vikend u znaku Podravskih motiva: tradicijska jela, koncerti, vinski festival

Objavljeno, 10. lipnja 2019. Zabavno
# Foto: Grad Koprivnica
AUTOR
Redakcijski tekst

Vikend pred nama rezerviran je za veliki sajam naivne umjetnosti, kulinarstva i folklora – Podravske motive u Koprivnici – koji će svečano biti otvoren u petak u 20 sati predajom ključeva grada slikarima.

Bit će to trodnevna rapsodija tradicije. Stara jela, etno glazba, naivno slikarstvo, tradicijski zanati i štandovi. Valja svakako izdvojiti prigodne koncerte: u subotu od 21.45 sati u centru grada ‘prašit’ će sve popularniji domaći etno rock sastav Ogenj, a u nedjelju navečer nastupaju Dixieland band i Cinkuši.

Posebna atrakcija svakako će biti subotnji Podravkin obed od 11.30 do 12.15 sati u središtu Koprivnice, na kojem će posjetitelji moći kušati tradicijska podravska jela iz kuhinje Podravkinih kulinarskih majstora. Već smo gladni.

U subotu od 19 sati je i tradicionalni Wine fest, izložba vina uz prigodnu degustaciju, a najavljena su i neka zvučna imena iz hrvatskog vinskog biznisa.

Ljubitelji jazza na svoje će doći već u petak kad je u 22 sata na rasporedu koncert sastava Darko Misirača Trio iz ciklusa ‘Jazz from the woods’. Bit će to i zgodna uvertira u skorašnji međunarodni jazz festival u Koprivnici, jedan od najjačih u regiji.

Da ovogodišnji Podravski motivi doista nude za svakog ponešto – uvjerite se sami na ovome LINKU.


Tagovi: PODRAVSKI MOTIVI

NEDAVNO OBJAVLJENO