SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Vijećnici o skupljem grijanju, prosvjedima, spomeniku Zlati Bartl

Objavljeno, 26. veljače 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Gradski vijećnik Ernest Forjan (HDZ) s prosvjednicima na trgu ispred vijećnice
AUTOR
Robert Mihaljević

Osjetno viši računi za grijanje na Trgu kralja Tomislava nakon izgradnje nove kotlovnice bili su tema aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća Koprivnice u utorak poslijepodne.

Vijećnik Mreže Ivica Suvalj pročitao je pismo stanara s tog trga koji se žali da mu se cijena grijanja udvostručila nakon što se taj kvart odvojio od Podravkine kotlovnice, pa uz potporu poduzeća Koprivnica plin izgradio vlastitu.

U pismu koje je pročitao Suvalj navodi se i kako se stanari navečer smrzavaju, a predlažu im da se toplije obuku. Za niže cijene grijanja pak nudi im se rješenje da se dodatno snizi temperatura stanova koja se može podesiti u kotlovnicama. Ali i temperatura tople vode.

“Pročitao sam ono što piše, ne ulazeći u detalje, i pitam kako će se riješiti taj problem”, naglasio je Suvalj.

Gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) odgovorio mu je kako ga nitko dosad nije upozorio na to da postoje problemi s grijanjem.

“Pozivam sve stanare koji imaju takvih problema da se jave u gradsku upravu. Ovo je za mene nova informacija”, poručuje gradonačelnik.

On podsjeća kako je uz posredovanje Grada konačno riješen višedesetljetni problem grijanja na Trgu kralja Tomislava, a svaka je zgrada dobila vlastitu kotlovnicu.

Mještani Draganovca prosvjeduju ispred gradske vijećnice u Koprivnici
Prosvjedovalo je 20-ak Draganovčana

Sjednicu je obilježio i prosvjed mještana prigradskog naselja Draganovca, već treći od ljetos na različitim lokacijama. Oni traže rješavanje komunalne infrastrukture u naselju. Ispred vijećnice okupilo se 20-ak mještana predvođenih predsjednikom mjesnog odbora Zlatkom Hiržinom.

Apel da se pomogne Draganovčanima uputili su na sjednici Gradskog vijeća Ivica Suvalj i Ernest Forjan (HDZ). Gradonačelnik je podsjetio kako je u zadnje tri godine u Draganovec uloženo deset milijuna kuna, najviše u proteklom desetljeću.

“Investicije idu dalje, naselje je obuhvaćeno projektom aglomeracije, a ove će se godine tamo i asfaltirati prema usvojenom programu”, poručuje.

No, upozorava kako mu se čini da tu nije samo riječ o infrastrukturi, već i politici jer se netko tu očito politički traži, pa zato i prosvjedi.

“Za lanjskih prosvjeda pozvali smo prosvjednike i predsjednika mjesnog odbora na razgovor u Grad, ali oni su to odbili”, otkriva Jakšić kojem se čini kako netko svjesno minira dijalog kako bi mogao prosvjedovati.

Nezavisnog vijećnika Marijana Šiška zanimalo je što gradska vlast kani poduzeti kako bi pokrenula gospodarski oporavak županije koja je po BDP-u po glavi s četvrtog mjesta u Hrvatskoj pala na 13. mjesto.

Jakšić je odgovorio da Koprivnica zadnje četiri godine ima kontinuiran rast zaposlenih, prihodi gospodarstva u 2019. su rekordni, a broj obrta se vratio na pretkrizne razine.

“Možda bi bilo ipak bolje da pitanje o padu BDP-a u našoj županiji uputite na neku drugu adresu”, poručio je Jakšić oporbenom vijećniku.

Gradsko vijeće Koprivnice, glasanje na sjednici
Sve su točke usvojene velikom većinom glasova

Vijećnik HDZ-a Bernard Vukušić predložio je da se u skorašnjoj obnovi središnjeg trga pronađe mjesta da se, kroz spomenik ili na razini neke simbolike, oda počast izumiteljici Vegete prof. Zlati Bartl koja je, kaže, zadužila Podravku i Koprivnicu.

“Treba vidjeti postoji li mogućnost da se u sklopu rješenja obnove Zrinskog trga, u sklopu tog projekta, osmisli rješenje kojim bi se odala počast profesorici Bartl”, sugerira Vukušić.

Gradonačelnik Jakšić otkriva kako se o tome već vode “određeni razgovori s Podravkom”.

“Svakako sam za to da se odužimo profesorici Bartl, ali bih to prepustio struci. Ne znam koliko bi to bilo primjereno na Zrinskom trgu”, zaključuje Jakšić.

Gradski vijećnici HDZ-a na sjednici glasjau za Koprivnica
Gradski vijećnici HDZ-a na sjednici


Tagovi: DRAGANOVEC GRADSKO VIJEćE GRIJANJE PROSVJEDI

NEDAVNO OBJAVLJENO