POMOĆ MLADIM OBITELJIMA

Vidi ovo: vrijedna gradilišta Grad prodaje za samo nekoliko tisuća kuna!

Objavljeno, 01. ožujka 2021. Vijesti
# Foto: NJIRIĆ / Idejno rješenje nove osnovne škole u Podolicama, kvartu gdje se prodaju jeftina gradilišta za mlade
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradske vlasti prodaju vrijedna građevinska zemljišta na atraktivnoj lokaciji za samo nekoliko desetaka tisuća kuna!

Nije šala: Gradsko vijeće u Koprivnici na posljednjoj je sjednici donijelo odluku o prodaji gradilišta mladim obiteljima i važnim zanimanjima po iznimno povoljnim uvjetima.

Riječ je o više parcela površine od 530 do 630 četvornih metara u Vinogradskoj ulici u kvartu Podolice u kojem uskoro počinje izgradnja nove osnovne škole sa sportskom dvoranom.

Zemljišta se prodaju po početnim cijenama od 122.000 do 145.000 kuna, ali na njih se može ostvariti i do 80 posto popusta. Obitelji s maksimalnim popustom, primjerice, vrijedno gradilište mogu kupiti za samo 24.400 kuna.

“Odluka je donesena u svrhu poticanja demografske obnove, urbane regeneracije naselja te smanjivanja iseljavanja mladih obitelji i pomoći građanima”, navode u Gradskoj upravi.

LIJEČNICI I SESTRE

Ponuditelj ne smije biti stariji od 45 godina i uvjet je da nema zadovoljavajući stambeni prostor. Pod tim se misli prostor do 40 kvadrata za samca i 15 kvadrata za svakog sljedećeg člana kućanstva. Tročlana obitelj, dakle, ne smije biti vlasnik stana većeg od 70 kvadrata.

Podnositelj zahtjeva koji nije stariji od 45 godina te u vlasništvu nema zadovoljavajući stambeni prostor ostvaruje u startu 50 posto popusta. Na malodobnu djecu ide dodatnih 10 posto popusta.

Ako je netko od članova kućanstva osoba s invaliditetom ili teškoćama u razvoju, ostvaruje još 10 posto. Toliko podnositelju zahtjeva pripada i ako ima status hrvatskog branitelja ili stradalnika Domovinskog rata.

I osobe od posebnog interesa za Koprivnicu – liječnici, medicinske sestre, magistri farmacije, nastavnici i profesori, inženjeri različitih struka, odgojitelji i psiholozi – imau dodatnih 10 posto popusta.

“Popusti se zbrajaju te se na temelju istih utvrđuje redoslijed na listi reda prvenstva. Temeljem ove odluke podnositelj zahtjeva može ostvariti maksimalno 80 posto popusta“, tumače u Gradskoj upravi.


Tagovi: GRADILIšTA KOPRIVNICA MLADE OBITELJI PARCELE

NEDAVNO OBJAVLJENO