MJEŠTANIN SVE SNIMIO

VIDEO Vozači masovno prolaze kroz crveno na križanju. I nikom ništa

Objavljeno, 09. rujna 2021. Vijesti
# Foto: YOUTUBE screenshot / BRANKO NOVOSEL / Prolazak kroz crveno u Pitomači
AUTOR
Redakcijski tekst

Kako bi ukazao na ogroman prometni problem u Podravini, mještanin Pitomače odlučio je postaviti kameru koja je snimala semafore na Trgu kralja Tomislava.

Učinio je to već dvaput, a rezultat je porazan i zabrinjavajuć. Prvi put snimao je 20 minuta u utorak, i to od 11.35 sati. U tom kratkom vremenu snimio je devet prolazaka kroz crveno. Riječ je o prometnici koja je dio vrlo frekventne Podravske magistrale.

Potom je kameru stavio na suprotnu stranu istih semafora u srijedu u 13 sati. Snimao je pola sata, a situacija je bila još gora nego prvi put: 13 vozila i jedan romobil prošli su na tom prometom križanju kroz čisto crveno.

“Prošlo je 13 vozila i romobil u pola sata, prosjek svake 4 minute netko napravi teški prekršaj. Video sam zamutio kako netko ne bi mislio da je namjerno snimano zbog kažnjavanja. Ova dva kratka videa pokazuju svakodnevni problem prolaska kroz crveno svjetlo cijelog dana, a vjerojatno i noći u Pitomači. A policija samo promatra”, naglasio je.

Snimke je podijelio na svojem Youtube kanalu i Facebook stranici.

“Znadem sjediti u kafiću na Trgu Kralja Tomislava i gledati kako se masovno prolazi kroz crveno na semaforu. Ovo je jedan od najvećih prekršaja u prometu ali ne i u Pitomači. Danas sam snimao 20-ak minuta i snimio 9 prolaska kroz crveno. Policija svakodnevno prolazi ovuda, čak i prometnik na motoru, vide i zanemaruju prolaske kroz crveno”, upozorio je nakon što je prekjučer objavio prvu snimku.

“Pogledajte kako šleperi, cisterne voze brzo jer žure proći kroz crveno, a manje od 50 m udesno je pješački prijelaz preko kojeg prolaze učenici iz škole. Uz ovaj prekršaj svakodnevno velike šlepere ostavljaju na pješačkim i biciklističkim stazama, a vozači odu u kladionicu.

U Pitomači valjda ne važe prometna pravila kao u ostalim mjestima, gradovima, županijama Hrvatske. Ovo se događa svaki dan svake minute”, zaključio je.


Tagovi: CRVENO PITOMAčA SEMAFOR VIDEO

NEDAVNO OBJAVLJENO