VIDEO Snijeg počeo padati u našem kraju! Sredina je travnja…

Objavljeno, 16. travnja 2024. Vijesti
# Foto: KRISTINA MAJCEN / Snijeg u Trakošćanu
AUTOR
Redakcijski tekst

Snijeg pada u našem kraju! Prilično neobično za drugu polovicu travnja, ali je živa istina.

Video snijega kod Trakošćana snimila je Kristina Majcen u utorak nešto iza 13 sati, a objavio ga je Neverin na svojoj Facebook stranici. Jutros su pak na obližnjoj Ivanščici izmjerena minus dva Celzijevca.

Pravu zimsku idilu pak poslala nam je Marijana Krsnik iz Hlevnice kod Đurmanca. Tamo ga doista pada i čini se kako bi Marijana do kraja dana mogla i nekog snjegovića u dvorištu napraviti.

U Državnom hidrometeorološkom zavodu najavljuju dosta hladnije u prognozi za srijedu.

“Nestabilno i hladnije od prosjeka za sredinu travnja. U unutrašnjosti promjenljivo i pretežno oblačno, a na Jadranu djelomice sunčano. U prvom dijelu dana kiša još na istoku, pljuskovi i grmljavina u Dalmaciji.

Poslijepodne su lokalni pljuskovi kiše mogući u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a snijega u Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, pod Velebitom još prijepodne s olujnim udarima, a u Dalmaciji i zapadni te sjeverozapadni vjetar.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 6 do 11, a drugdje duž obale između 11 i 16. Najviša dnevna uglavnom od 12 do 17 °C, u gorju i na istoku malo niža”, kažu u DHMZ-u danas.


Tagovi: SNIJEG TRAKOšćAN TRAKOSCAN TRAVANJ

NEDAVNO OBJAVLJENO