NISU SE PRIDRŽAVALI MJERA

VIDEO Policijska racija u kafićima i barovima, dvojica vlasnika uhićena

Objavljeno, 21. studenoga 2020. Vijesti
# Foto: POLICIJA / Racija u noćnom klubu u Zagreb
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija, inspektorat i civilna zaštita proveli su racije u kafićima i noćnim barovima na području Zagreba.

Objavili su videosnimku i fotografije upada interventne policije u noćne klubove i ugostiteljske objekte u kojima je legitimirano ukupno 239 osoba. 

Jedan je kafić zatvoren na 30 dana zbog prekoračena radnog vremena, a prema muškarcu (33) uporabljena su sredstva prisile zbog vrijeđanja i omalovažavanja policije.

Od strane inspektora Civilne zaštite utvrđene su i nepravilnosti u vidu kršenja odluka Stožera u smislu broja osoba u ugostiteljskom objektu, razmaka između stolica, kao i prekoračenja radnog vremena.

Protiv vlasnika bit će podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti te će osoba biti predana u zakonskom roku pritvorskom nadzorniku.  

Noćni klub bio je pun kao šipak / Foto: Policija

Na drugoj lokaciji, u noćnom baru, utvrđeno je prekoračenje radnog vremena te je i taj objekt zatvoren na 30 dana. Prema mladiću (28) uporabljena su sredstva prisile, a prijavljen je jer je odbio pokazati osobnu.

Osim toga, 23-godišnji muškarac zatečen je kao gost u tom objektu, gdje je bilo više od 170 osoba, unatoč određenoj mu mjeri liječenja u kući jer je bio Covid pozitivan.

Protiv njega bit će provedeno kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Utvrđeno je također, kršenje odluke o maksimalnom broju osoba, razmaku između gostiju i prekoračenju radnog vremena. Zbog utvrđenog će protiv vlasnika biti podnesena kaznena prijava zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti te će biti uhićen.  


Tagovi: KAFIC RACIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO