NANJUŠIO IH JE

VIDEO Pas Rocky ušao u trag bandi u kojoj je bila majka s dvoje djece

Objavljeno, 12. listopada 2021. Vijesti
# Foto: MUP / Pas Rocky ispred kuće u kojoj žive provalnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Majka i dvoje djece uhićeni su u nevjerojatnoj akciji policije koja je prvi put u službenoj akciji koristila policijskog psa tragača Rockyja.

Sve je počelo provalom u mjesni dućan u Malom Pašijanu kod Garešnice pretprošli vikend. Provaljeno je u skladište trgovine, a potom i u dućan iz kojeg je odneseno više cigareta, prehrambenih artikla, proizvoda za higijenu i raznog alata u vrijednosti oko 10.000 kuna.

“Policijski službenici obavili su očevid te procijenili da bi u kriminalističko istraživanje bilo svrhovito uključiti službenog policijskog psa za praćenje ljudskog traga. Odmah je angažiran vodič sa službenim psom za praćenje ljudskog traga koji je započeo praćenjem mirisa.

Na udaljenosti od oko dva kilometra od mjesta događaja policijski pas je pozitivno reagirao kod dvorišta jedne obiteljske kuće, a što je ukazivalo na sumnju da su osobe koje se nalaze u obiteljskoj kući mogući počinitelji kaznenog djela.

Pretragom obiteljske kuće pronađeni su predmeti kaznenog djela, a dovršenim kriminalističkim istraživanjem protiv osumnjičenih 51-godišnjakinje, 22-godišnjaka i 22-godišnjakinje slijedi kazna prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, otkrili su u utorak iz bjelovarske policije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su majka, kći i sin počinili još jednu tešku krađu, i to nekoliko dana prije te u dućanu. Provalili su, naime, u obiteljsku kuću u Velikom Pašijanu iz koje su ukrali televizor, radio, posteljinu i zimnicu čime su vlasnici pričinili štetu od 1500 kuna.

Policijski pas Rocky u službene redove policije došao je prije 14 dana, a njemu i vodiču to je bio prvi radni i ponajprije uspješan policijski zadatak.


Tagovi: PAS POLICIJA POLICIJSKI PAS PROVALA ROCKY TRAG

NEDAVNO OBJAVLJENO