VIDEORAZGOVOR S SDP-OVIM KANDIDATOM

VIDEO Mišel Jakšić: Plenković je usred mandata htio kidnuti u Bruxelles

Objavljeno, 03. srpnja 2020. Razgovori
# Foto: DANICA.HR / Mišel Jakšić u razgovoru za naš portal
AUTOR
Robert Mihaljević

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) visoko je na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici i ovog je časa, prema svim istraživanjima, jedini iz županije siguran da će ući u Sabor.

U videorazgovoru otkrio nam je za što će se zalagati kao saborski zastupnik, što misli o prodaji Podravke, ali i što najviše zamjera premijeru Andreju Plenkoviću.

Zašto je gradnju brze ceste do Koprivnice i Podravku kao stratešku državnu kompaniju stavio visoko na listu svojih zadaća, pitamo.

“Brza cesta nam život znači i dosta nam je više muljanja i laganja. Činjenica je da se ta cesta od mandata Vlade premijera Zorana Milanovića nije pomaknula ni za milimetar. Gradimo mostove, tunele, ceste diljem Lijepe naše, to je sjajno, ali vrijeme je da nova brza cesta dođe do Koprivnice i Đurđevca.

Lacković i Podravka

Podravka je i u ovoj krizi pokazala da hrani državu, kao u ratnim vremenima. Osim toga, može opet biti pokretač zdrave i racionalne poljoprivrede. Moramo se zapitati zašto neke države koje imaju skuplju radnu snagu i energente, poput Italije, mogu proizvesti jeftinije poljoprivredne proizvode.

Naša je država negdje jako promašila. A jako je promašila jer smo se uvijek klanjali uvoznim lobijima, a s druge strane poticajima kupovali glasove”, odgovorio je Jakšić.

Kad je riječ o prodaji Podravke, mirovinskim i državnim fondovima poručio je da najprije nešto stvore, pa onda neka to prodaju.

Darko Koren zna često biti nezadovoljan da Podravka ne radi dovoljno s njegovim hadezeovskim prijateljima poduzetnicima. Jasno je što Podravka HDZ-u predstavlja

“Željko Lacković je kao Bandićeva zamjena u Saboru i do zadnjeg dana dio Plenkovićeve većine bio najavio da će država prodati Podravku jer se na to obvezala zbog uvođenja eura.

Plenkovića više su puta u Koprivnici pitali je li to istina, ali nikad nismo dobili jasan odgovor. Žestoko ću biti protiv prodaje Podravke”, poručio je on.

Odgovorio je i županu Darku Korenu koji ga je oštro napao zbog izjave da HDZ na Podravku gleda kao na bankomat.

“On je nesretan i nezadovoljan što nije na listi HDZ-a, premda je to jako htio. Ali, ja mu tu ne mogu pomoći. Darko Koren jako dobro zna o čemu ja pričam, cijeli grad zna da postoje liste želja za zapošljavanja, promaknuća u tvrtki.

Busanje u prsa

U konačnici, Darko Koren zna često biti nezadovoljan da Podravka ne radi dovoljno s njegovim hadezeovskim prijateljima poduzetnicima. Jasno je što Podravka HDZ-u predstavlja”, kaže Jakšić.

Podsjetio je i kako se olako zaboravlja da je premijer Andrej Plenković usred mandata htio pobjeći u Bruxelles, a tu se sad busa u hrvatska prsa.

“Kad se slagala nova Europska komisija, zaboravili smo koliko je Andrej Plenković uložio želje, volje i truda da kidne u Bruxelles. Prema svemu što znamo, to je definitivno bila jako izgledna opcija.

Osim toga, Plenkovićeva i svaka druga HDZ-ova vlada podanički se postavlja prema Viktoru Orbanu, Aleksandru Vučiću, Miloradu Dodiku, a sada i janezu Janši”, ističe SDP-ov kandidat.

Cijeli videointervju pogledajte ovdje:

Mišel Jakšić: Plenković je doista htio kidnuti u Bruxelles

Videointervju s SDP-ovim gradonačelnikom Koprivnice i kandidatom na listi Restart koalicije Mišelom Jakšićem

Objavljuje Danica.hr u Četvrtak, 2. srpnja 2020.

Tagovi: MIšEL JAKšIć RAZGOVOR VIDEO

NEDAVNO OBJAVLJENO