NAGRADA ZA INOVACIJU GODINE

Veliko priznanje za obnovu vrtića: Koprivnica najbolja u Europi!

Objavljeno, 01. listopada 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Ravnatelj energetske agencije REA Ivan Šimić, ravnateljica vrtića Ida Šipek i gradonačelnik Mišel Jakšić
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnica je dobitnik europske nagrade u kategoriji “Nabava inovacije godine” za provedeni postupak javne nabave za temeljitu obnovu zgrade dječjeg vrtića Loptica u središtu grada.

Taj je postupak nabave ocijenjen najboljim u Europi , a Koprivnica je u finalu bila bolja od švedskog grada Malmö, i to kao jedini predstavnik iz Hrvatske.

Nagradu za inovativnost u nabavi dosad su dobili Ministarstvo obrane Kraljevine Nizozemske 2017. godine, Roterdama godinu kasnije i danski Frederiksberg lani.

POSTAVLJENI VISOKI CILJEVI

“U sklopu današnje online konferencije „Aspekti zaštite okoliša u javnoj nabavi u Europi“ održana je dodjela europskih nagrada za održivu i inovativnu javnu nabavu “Procura+ Award 2020”.

S velikim zadovoljstvom objavljujemo da je Grad Koprivnica dobitnik nagrade “Procura+ Award 2020” u kategoriji “Nabava inovacije godine”, za provedeni postupak javne nabave inovacija u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom – REA Sjever”, naveli su u Gradskoj upravi.

Dječji vrtić Loptica Koprivnica
Obnovljeni objekt dječjeg vrtića Loptica u središtu Koprivnice / Foto: Danica.hr

Domaćini i organizatori ovogodišnje konferencije i dodjele nagrada bili su njemačko Federalno ministarstvo okoliša, zaštite prirode i nuklearne sigurnosti, njemačka Agencija za okoliš i berlinska Agencija za energetiku.

Na temelju te nabave ugovoreni su radovi za opsežnu transformaciju zgrade objekta Loptica Dječjeg vrtića Tratinčica. Pred ponuditelje su bili postavljeni visoki ciljevi kojima je Grad želio znatno produžiti vijek trajanja 35 godina stare zgrade vrtića.

NAJBOLJI I U HRVATSKOJ

“Ugovoreni izvođač na temelju zahtjeva iz postupka nabave ponudio je i izveo nekoliko efektnih rješenja kojima smo uspjeli za oko 500 eura po četvornome metru u cijelosti revitalizirati unutrašnjost vrtića, sanitarne čvorove, dječje sobe i u potpunosti energetski obnoviti objekt.

Ovakav pristup još nije bio primijenjen u Hrvatskoj i zato vjerujemo da rezultati ovog projekta mogu poslužiti drugim gradovima kao primjer kako se učinkovito uhvatiti u koštac s obnovom zastarjelih odgojno – obrazovnih objekata”, ističu u Gradu.

Grad Koprivnica za provedene radove na istom vrtiću zajedno s REA Sjever lani je dobio i godišnju nagradu za zelenu gradnju i održivi razvoj u kategoriji Građevina godine – rekonstrukcija, koju je dodijelio Hrvatski savjet za zelenu gradnju.

Tako je za jedan projekt stigla nacionalna i europska nagrada za kvalitetu izvedenih radova i provedenog postupka javne nabave inovacija, što predstavlja veliko priznanje svima koji su radili na projektu.


Tagovi: DJEčJI VRTIć EU INOVACIJA KOPRIVNICA NABAVA NAGRADA

NEDAVNO OBJAVLJENO