REZULTATI PO REGIJAMA

Veliko istraživanje: kako na sjeveru stoje SDP, HDZ i Miroslav Škoro

Objavljeno, 10. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: ARHIVA
AUTOR
Redakcijski tekst

Da su ovih dana bili izbori za Sabor, SDP bi u cijeloj Hrvatskoj osvojio 29,3 posto, HDZ 26,7 posto, a pokret Miroslava Škore je treća politička opcija s 11,5 posto potpore.

Rezultat je to istraživanja koje je za RTL provela agencija Promocija plus, a bilo je podijeljeno na šest hrvatskih regija. U sjeverozapadnoj Hrvatskoj, tako, SDP osvaja blizu 35 posto, HDZ je drugi s 24 posto, a Škoro treći s 12,5 post.

U sjeverozapadnu Hrvatsku u tom istraživanju uvrštene su Međimurska, Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Navodno je sličan omjer i za II. izbornu jedinicu u kojoj su dio Zagreba i Zagrebačke županije te koprivnički i bjelovarski kraj. Međimurje, Varaždin i Zagorje čine III. izbornu jedinicu.

Škorin pokret najlošije stoji u zagrebačkoj regiji gdje je na osam posto (SDP ima 30, HDZ 20) te u Istri i Primorju gdje osvaja manje od pet posto. U toj regiji SDP ima 40 posto, HDZ 12 posto, IDS 11 posto, a Most šest posto.

No, to je samo istraživanje i može ukazivati na određene trendove, ali pravi rezultati doznat će se tek na parlamentarnim izborima koji bi, po svemu sudeći, trebali biti na jesen.


Tagovi: HDZ ISTRAžIVANJE SDP SJEVER SKORO

NEDAVNO OBJAVLJENO