OBNOVILI UČIONICE

Velika radna akcija u osnovnoj školi u sklopu obilježavanja Narančastog dana

Objavljeno, 11. rujna 2019. Vijesti
# Foto: GLAXOSMITHKLINE
AUTOR
PROMO SADRŽAJ

Obnova školskih prostorija, STEM radionice na kojima su se djeca upoznala s izradom pasta za zube i sapuna i radionice tolerancije bile su dijelom ovogodišnjeg obilježavanja Narančastog dana, tradicionalne volonterske i društveno odgovorne inicijative kompanije GlaxoSmithKline.

U Osnovnu školu „Fran Koncelak“ u mjestu Drnje u Koprivničko-križevačkoj županiji u utorak 10. rujna 2019. stiglo je četrdesetak zaposlenika GlaxoSmithKline, a pridružili su im se i ovogodišnji partneri kampanje.

To su; iz Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije Peter Clements, zamjenik veleposlanika Andrewa Dalgleisha, kao i magistrice Ana-Marija Cikoš, Marija Banožić i Martina Jakovljević s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, te Zlatko Martić, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica.

Velika radna akcija

U školi su ih dočekali ravnatelj g. Ivan Pikivača i zaposlenici škole, a akciju je došao podržati i zamjenik koprivničko-križevačkog župana, g. Ratimir Ljubić.

“Naše su kolegice i kolege ove godine za Narančasti dan zajednički odabrali OŠ Drnje. Kao škola, predvodnici su u inicijativama u području obrazovanja, uključivosti i međunarodne suradnje, dobitnici su brojnih nagrada i priznanja u zaštiti okoliša. Riječ je o inicijativama u skladu s našom globalnom vizijom u radu s akademskim zajednicama.

Ovim putem zahvaljujem i Veleposlanstvu Ujedinjenog Kraljevstva, Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, kao i Obrtničkoj školi Koprivnica na pomoći u poboljšanju uvjeta rada u OŠ Drnje“, izjavio je prilikom obraćanja medijima Slaven Šuker, voditelj poslova s javnošću.

Sudionici Narančastog dana u OŠ Drnje obnovili su u velikoj radnoj akciji i zidove i panoe u jedanaest učionica, a sva oprema i namještaj obnovljeni su u kabinetima za kemiju, fiziku i biologiju. GSK je donirao i opremu za potrebe nastave kemije, poput vaga, epruveta i sve sitnije opreme za izvođenje pokusa u osnovnoškolskoj nastavi. 

“Drago mi je da je GlaxoSmithKline prepoznao naš trud da djeci omogućimo i više od onog što je obuhvaćeno okvirima nastavnog plana i programa, kako bismo ih bolje pripremili za buduće učenje i razvoj”, izjavio je ravnatelj škole, g. Ivan Pikivača.

Razvijanje talenata

“Ovaj projekt na više razina simbolizira veze Velike Britanije i Hrvatske”, rekao je Peter Clements, zamjenik britanskog veleposlanika u Hrvatskoj.

U akciju se uključilo i Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva.

“Radi se o britanskom biznisu koji posluje u Hrvatskoj i koji dijeli svoje znanje, energiju i dobru volju s ljudima u Hrvatskoj, u lokalnoj zajednici. Radi se o podršci mladim ljudima koji su željni razviti svoje talente. I Britanija i Hrvatska poznate su po inovacijama, a znanost i STEM vještine područja su u koja je Britanija uvijek spremna ulagati i promovirati”, naglasio je g. Clements.

Znanstvenice s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku zajedno su sa stručnim zaposlenicima GSK djeci kroz STEM radionicu predstavile ljepotu kemije.

Djeci su prikazali proces otkrića u kemiji, kao i korištenje pronađenih otkrića za praktičnu primjenu u svakodnevnom životu, pa su djeca tako imala priliku naučiti kako se izrađuju primjerice paste za zube, sapuni i pjenušave kupke.


Tagovi: DRNJE GLAXO RADNA AKCIJA SKOLA

NEDAVNO OBJAVLJENO