Velika promjena: Drkova udovica više nije većinska vlasnica Vindije

Objavljeno, 16. rujna 2023. Vijesti
# Foto: VLADA RH / Pogon varaždinske Vindije
AUTOR
Robert Mihaljević

Varaždinska Vindija isplatila je dividendu svim dioničarima. Novac im je sjeo u petak na račune.

Prema odluci glavne skupštine, dioničarima je isplaćena dividenda u iznosu od 1 euro po dionici. Najviše novca dobile su kćeri pokojnog vlasnika Vindije te sin iz prvog braka. A početkom kolovoza, kako doznajemo, dogodila se značajna vlasnička promjena u Vindiji.

Udovica Božena Drk do kraja srpnja bila je većinska vlasnica kompanije s udjelom od 60 posto dionica. Njezine kćeri Tamara Drk-Vojnović i Dubravka Drk-Mravlinčić te Drkov sin iz prvoga braka Nenad Drk imali su po 12 posto.

Danas Božene Drk više nema među dioničarima. Njezine su dionice prebačene na kćeri koje sad imaju po 42 posto udjela svaka. Odnosno, ukupno 84 posto. Skrbnički račun u OTP banci upravlja s 14 posto (pretpostavlja se da je riječ o dionicama Nenada Drka).

Preostali dioničari su Štefica Eršeg Dorušić (1000 komada), Ivan Horvatić (200), Ljiljana Magdalenić (200), Ankica Ožvatić (68), Dunja Ožvatić (66), Sanja Čerina (66) i Nenad Drk koji na svoje ime posjeduje samo jednu dionicu. I to su svi dioničari Vindije sa stopostotnim vlasničkim udjelom.

Kad je riječ o dividendi, Drkovim kćerima je u petak isplaćeno po 32.500 eura ili ukupno 65.000 eura.


Tagovi: BOžENA DRK DIONIčARI DIVIDENDA DRAGUTIN DRK VINDIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO