DOGOVARAJU SURADNJU S RUSKIM GRADOVIMA

Putinovu čovjeku stalo do dobrih odnosa s Koprivnicom pa joj je malo došao u goste

Objavljeno, 10. travnja 2019. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA
AUTOR
Redakcijski tekst

Veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov boravio je danas u posjetu Koprivnici. Na prijemu kod gradonačelnika Mišela Jakšića naglasio je kako treba još jače poraditi na unaprjeđenju hrvatsko-ruskih odnosa jer su “Rusi i Hrvati dva prijateljska naroda”.

“Posebno treba poraditi na kontaktima između Koprivnice i ruskih gradova. Suradnja s vašim krajem u gospodarskom smislu – a tu mislim na Podravku i Belupo – dobra je, ali možemo i moramo poraditi na tome da se poboljša. Imate dobrog gradonačelnika, župana i dožupana te predsjednika vijeća koji rade za interese naroda”, obratio se domaćinima Azimov na hrvatskom jeziku, kako prenosi službeni gradski portal Koprivnica.hr.

Na prijemu kod gradonačelnika bile su Jakšićeve zamjenice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal te dožupan Ratimir Ljubić sa suradnicima.

“Ovaj posjet mnogo nam znači zbog veza našega gospodarstva s Rusijom jer rusko tržište našim izvoznicima igra jako veliku ulogu u krajnjem rezultatu. Sretan sam jer smo danas dogovorili da nam se još više otvore vrata za daljnju suradnju u svim segmentima te se još jednom zahvaljujem gospodinu Azimovu na podršci koju je dao našem gradu, županiji i Hrvatskoj“, izjavio je gradonačelnik Jakšić, a piše Koprivnica.hr.

Gradski portal navodi kako je veleposlanik Azimov pokazao interes za društvenim, političkim i gospodarskim temama vezanim uz Koprivnicu i županiju te se susreo s predstavnicima gospodarskog i političkog života toga kraja. Jedan od najistaknutijih ruskih diplomata, koji uživa povjerenje ruskog predsjednika Vladimira Putina govori čak 12 jezika, među ostalim i hrvatski.

Uzvanici i veleposlanik Anvar Azimov u gradskoj vijećnici u Koprivnici
Uzvanici s Anvarom Azimovom u gradskoj vijećnici


Tagovi: ANVAR AZIMOV KOPRIVNICA RUSIJA VELEPOSLANIK

NEDAVNO OBJAVLJENO