Vedran ženi za rođendan doveo živu muziku. U 2 ujutro stigla mu policija

Objavljeno, 13. lipnja 2023. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / racija
AUTOR
Redakcijski tekst

Vedran (40) proglašen je krivim i osuđen jer je oko 2 ujutro vikao i vrijeđao susjeda Ivana koji mu je prigovorio na preglasnoj glazbi, odnosno ‘živoj muzici’.

Prema presudi, sve se dogodilo u srpnju lani u 2 sata ujutro na području Marije Bistrice kad je Vedran narušavao javni red i mir.

“On je u dvorištu obiteljske kuće, koje je dostupno vidnosti i čujnosti s javnog mjesta, vičući vrijeđao susjeda Ivana riječima: Je*o vam krvavi isus mater, napušite se ku*ca!“, naglasila je sutkinja ovih dana u nepravomoćnoj presudi.

Vedran se branio kako su te noći slavili suprugin rođendan u obiteljskom domu uz živu muziku i bilo je 20-ak prijatelja na fešti.

“Susjedima nije mogla smetati glasna muzika jer su udaljeni od moje kuće oko 100 metara, već su bili uvrijeđeni jer ih nitko nije pozvao na druženje jer s nikim od susjeda ne komuniciraju. Jednog susjeda su prije par godina tužili sudu te su izgubili parnicu.

Mogao i u zatvor

Mi smo se prije dvije godine doselili tamo pa nas susjedi, pošto smo novi, stalno provociraju i ništa im u vezi nas ne odgovara. Te noći nikog nisam dirao niti povrijedio, u svom dvorištu družio sam se s prijateljima”, istaknuo je Vedran.

No, obrana mu nije pomogla jer je sutkinja uzela u obzir prijavu susjeda i zapisnik policije koja je došla na intervenciju. Kažnjen je sa 60 eura i mora platiti 30 eura troškova prekršajnog postupka. A sudeći po stavu sutkinje, još je dobro i prošao.

“Okrivljeniku je olakotnom okolnosti sud smatrao činjenicu da dosad nije kažnjavan, pa mu nije izricao kaznu zatvora, nego novčanu kaznu za koju smatra da je primjerena težini i okolnostima prekršaja”, zaključuje sutkinja.

Presuda je nepravomoćna i Vedran se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku.


Tagovi: VRIJEđAO SUSJEDA ZAGORJE žENI ZA ROđENDAN žIVA MUZIKA

NEDAVNO OBJAVLJENO