KONFERENCIJA ZA MEDIJE STOŽERA

Već peti dan nema novih zaraženih, sutra se otvaraju tržnice

Objavljeno, 07. travnja 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Dr. Draženka Vadla i župan Darko Koren
AUTOR
Redakcijski tekst

Na području Koprivničko-križevačke županije već peti dan nema novih zaraženih. Ukupno ih je do utorka bilo 16.

“Dvoje je u bolnici, petero je otpušten iz bolnice, a devet je na kućnom liječenju”, priopćio je u utorak šef Stožera Ratko Ljubić

Otkio je kako su tri grada i jedna općina zadovoljili uvjete za otvaranje tržnica. To su Koprivnica, Đurđevac, Križevci i Virje. Tržnice će biti otvorene sutra.

Dr. Draženka Vadla: “Broj zaraženih ostao je isti. Dvije osobe su u bolnici, petero je otpušteno iz bolnice. Od devetero na kućnom liječenju jedna će se osoba vjerojatno vratiti u bolnicu zbog određenih simptoma”.

Dr. Mato Devčić, ravnatelj bolnice: “Zaprimit ćemo jednu pacijenticu danas, a sutra se otpuštaju dvije. Dakle, u bolnici bit će samo jedna osoba zaražena koronavirusom.

Nema zdravstvenih djelatnika iz bolnice u samoizolaciji, što pokazuje da smo postupali sukladno protokolima i da smo ustanovu sačuvali od ulaska zaraze”.

Ravnatelj bolnice navodi kako je odmah na početku dogovorena suradnja s klinikom za kardiokirurgiju Magdalena te se oni zbrinjavaju tamo. Jedan pacijent tamo je zbrinut.

“Čim prođe epidemija, mi ćemo se najvjerojatnije vratiti na KB Dubravu za takve akutne kardiopacijente, kao i dosad”, veli dr. Devčić.


Tagovi: STOžER VIRUS ZARAžENI žUPANIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO