BELUPO JE TRŽIŠNI LIDER

Već 2 godine ovo je najprodavaniji lijek za snižavanje temperature u RH

Objavljeno, 14. kolovoza 2021. Financijer
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Bezreceptni lijekovi protiv bolova i za snižavanje temperature poznate hrvatske kompanije bili su najprodavaniji u Hrvatskoj tijekom protekle godine.

Prema informacijama iz Belupa, tijekom prošle i pretprošle godine na hrvatskom tržištu najprodavaniji OTC brend (over the counter – preko pulta, dakle bezreceptni) bio je njihov lijek za snižavanje temperature Lupocet.

“Belupo je komadni i financijski lider u ATK skupini N (lijekovi koji djeluju na živčani sustav) gdje je brend Lupocet, dok je u ATK skupini M (djeluju na koštano-mišićni sustav), gdje je brend Neofen, tvrtka komadni lider na hrvatskom tržištu bezreceptnih lijekova prema IMS podacima za prošlu godinu”, navode u Belupu.

Dakle, Belupo već dvije godine ima najprodavaniji antipiretik (Lupocet), a prošle pandemijske godine i analgetik (Neofen). Najveći kvartalni rast prodaje u prva tri mjeseca lani ostvarili su Belupovi bezreceptni lijekovi Lupocet i Neofen, čak 55 posto u odnosu na isto razdoblje predlani.

Belupov portfelj lijekova sastoji se od oko 400 proizvoda, od toga preko 100 brendova u portfelju onih koji se izdaju na recept i oko 30 brendova u bezreceptnom portfelju.

Belosalic brend (losion, sprej i mast) najprodavaniji je lijek u Belupovom portfelju na tržištima Rusije, Ukrajine, Kazahstana i Poljske, a istovremeno je najprodavaniji brend ukupno na svim Belupovim međunarodnim tržištima. Belosalic je, inače, jaki kortikosteroid koji se koristi za liječenje kožnih bolesti, odnosno jakog crvenila i osipa.

“Najprodavaniji bezreceptni lijek ukupno na svim Belupovim međunarodnim tržištima je Generolon / Alomax / Belohair (minoxidil 2 % i 5 % otopina za kožu vlasišta) koja pripada u skupinu dermatoloških pripravaka za
lokalnu primjenu protiv gubitka kose (antialopecik)”, otkrivaju iz Belupa.


Tagovi: BELUPO LUPOCET NEOFEN

NEDAVNO OBJAVLJENO