Važna obavijest policije uoči sutrašnje utakmice visokog rizika u Koprivnici

Objavljeno, 11. travnja 2023. Vijesti
# Foto: Facebook / NK Slaven Belupo / Gradski stadion u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je uputila posebno priopćenje uoči sutrašnje utakmice visokog rizika u Koprivnici. Prenosimo ga u cijelosti.

“U srijedu s početkom u 17.30 sati u Koprivnici na Gradskom stadionu „Ivan Kušek Apaš“, odigrat će se nogometna utakmica polufinala Hrvatskog nogometnog kupa između Slavena Belupa i Hajduka.

Tim povodom, a radi provođenja mjera osiguranja, od 16 do 20 sati povremeno će biti zatvoren promet za sva vozila Ulicom Mihovila Pavleka Miškine u Koprivnici od raskrižja s Marofskom ulicom do raskrižja s Ulicom Frana Galovića.

Parkiranje u toj ulici djelomično će biti onemogućeno u vremenu od 7 do 20 sati. Pozivamo vozače na razumijevanje i poštivanje privremene regulacije prometa na dan odigravanja utakmice u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Koprivnici (zona stadiona).

Posebno još jednom napominjemo svim posjetiteljima kako prilikom ulaza moraju imati:

  • kupljenu ulaznicu,
  • javnu ispravu sa fotografijom

Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima zabranjeno:

  • unošenje  ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i  droga, te ulazak  i boravak u prostor športskog  objekta u alkoholiziranom stanju iznad 0,50 g/kg,
  • unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
  • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,
  • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
  • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti
  • pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
  • bacanje predmeta u natjecateljski prostor,
  • boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja biti će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Obzirom na pojačan interes, molimo posjetitelje da se na dan utakmice pravovremeno upute prema stadionu. Ulazi u stadion biti će otvoreni od 15,30 sati, stoga pozivamo posjetitelje da dođu ranije, kako bi nakon obavljenih pregleda i provjera ulaznica mogli prije početka javnog okupljanja ući na stadion.

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti audio-video snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Apeliramo na građane da poštuju upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu”, priopćili su u utorak iz koprivničke policije.


Tagovi: HAJDUK OBAVIJEST POLICIJA POLUFINALE KUPA SLAVEN STADION

NEDAVNO OBJAVLJENO